İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI
Animasyon Filmi Yapım Süreci Atölyesi Gerçekleştirildi!

Film yönetmeni Barış Çorak ile Animasyon Filmi Yapım Süreci Atölyesi Gerçekleştirildi!

Görsel İletişim Tasarımı ve Film Animasyon Atölyesi tarafından 18 Mayıs 2023 tarihi Perşembe günü  gerçekleştirilen “Animasyon Filmi Yapım Süreci” kapsamında Film Yönetmeni Barış Çorak öğrencilerle birlikteydi. Canlandırma sinemasının ne olduğu, animasyon filmi yapımı ve yapım aşamalarını, stop motion tekniğinin avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi verdi.

Yönetmen Çorak çekmiş olduğu “You Are Memory”,  “The Picnic”, “Stayhome” gibi filmleri izleterek kamera arkası sürecini ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. “You Are Memory” filminde buruk bir şekilde biten bir ilişkiyi anlattığı hikayede yaklaşık 2635 sayfa ve 2635 kare kullanarak belirtti. “The Picnic” reklam filminde ise animatörlük ve yönetmenliği üstlendiğini, karakterlerin adını Titanic filminde esinlendiğini ve figürlerin yaklaşık 14 cm boyunda bir buzdolabında geçen bir hikaye olarak tasarladıklarını belirtti. “Stayhome” filminde ise pandemi dönemi karantina sürecinde filmin maketini ve dekorunu üreterek yaklaşık 2018 kareden oluşan bir stop motion tekniğiyle üretilen bir film olduğunun altını çizdi.

Yakın bir zamanda dijital platformda yayınlanmak üzere üzerinde çalıştığı uzun metraj film ama içerisinde 4-5 dakikalık stop motion tekniği animasyon olan bir projeye ağırlık verdiğini söyleyen Çorak, önceden reklam alanında yönetmenlik yapan ancak artık kariyerini sinema yönetmenliği alanında genişlettiğini belirtti. Sinema alanında Çorak, görsel iletişim  alanında daha çok fotoğraf disiplininden beslendiğini belirtti. Özellikle kendisine bir fotoğraf stoğu yapıp buralardan hikaye başlangıcı için yararlandığının altını çizdi.

Sektöre dair öğrencilerin daha mezun olmadan network ağlarını genişletmelerini ve mezun olmadan önce sektöre atılmadan bol bol film çekmelerini, görsel alanda bir şeyler üretmelerinin sektöre girişte önemli olduğunun altını çizdi.

Atölye sonunda İletişim Fakültesi  Uzm. G. Berk Saraç, etkinlik konuşmacısı Film Yönetmeni Barış Çorak’a katılım sertifikasını takdim etti.