Haberler

“Kelimenin İzinde” Programı, Edebiyat Dünyasının Önemli İsimlerini İzleyiciyle Buluşturmaya Hazırlanıyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticaret Medya Merkezi tarafından hazırlanan “Kelimenin İzinde”, çağdaş şair ve hikâyecileri öğrenciler ve izleyicilerle buluşturacak. Sütlüce Sâdâbâd Kampüsü’ndeki Ticaret Medya Merkezi Stüdyosu’nda çekilen ilk bölümün konuğu şair ve yazar Prof. Dr. Nurullah Genç oldu. Söyleşi ve canlı şiir/hikâye dinletilerinden oluşan ilk bölüm, 10 Haziran 2026’da izleyiciyle buluşacak.

Programın danışmanlığını Prof. Dr. Rahmi Deniz Özbay üstlenirken, programı hazırlayan ve sunan İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gözde Sunal. Ticaret Medya Merkezi ekibinin hazırladığı yapımda, İngilizce İşletme Bölümü Araştırma Görevlisi Mehmet Emin Tavman asistan olarak görev alıyor. Program, akademik birikimi kültürel sohbet diliyle buluşturmayı hedefliyor.

EDEBİYATI SES, DUYGU VE DÜŞÜNCEYLE BULUŞTURAN PROGRAM

“Kelimenin İzinde”, şiir ve hikâyeyi yazılı metnin ötesinde; ses, duygu, hafıza ve düşünce boyutlarıyla ele alan bir kültür-edebiyat programı olarak tasarlandı. Program, edebiyatın insanın anlam arayışı, kültürel hafıza ve anlatı dünyasıyla kurduğu ilişkiyi görünür kılmayı amaçlıyor.

Her bölümde farklı bir konuk ağırlanacak; konuğun edebî serüveni, yazma deneyimi, ilham kaynakları, güncel çalışmaları ve edebiyatla kurduğu bağ konuşulacak. Söyleşilere canlı şiir ve hikâye dinletileri eşlik edecek.

İLK BÖLÜMÜN KONUĞU NURULLAH GENÇ OLDU

Programın ilk bölüm çekimi, şair ve yazar Prof. Dr. Nurullah Genç’in katılımıyla gerçekleştirildi. Çekimlerde şiir, edebiyat, kültür ve yazarlık üzerine değerlendirmeler yapılırken; kelimelerin insan hayatındaki anlam arayışına ve kültürel hafızaya nasıl eşlik ettiği ele alındı.

Nurullah Genç’in edebî yolculuğu, yazma deneyimi ve genç yazar adaylarına önerileri ilk bölümün öne çıkan başlıkları arasında yer aldı. Söyleşi, edebiyatı yalnızca uzmanların değil, hayatı anlamaya çalışan herkesin ortak alanı olarak gören bir yaklaşımla hazırlandı.

YENİ BÖLÜMLERDE FARKLI KONUKLAR AĞIRLANACAK

Programın ilerleyen bölümlerinde Prof. Dr. Rıdvan Şentürk, Dr. Öğr. Üyesi Elif Nuray Yıldırım, Prof. Dr. Ali Cem Budak, Prof. Dr. Ömer Çaha ve Prof. Dr. Ömer Torlak gibi üniversitemizin mevcut ve önceki dönem öğretim üyelerinin konuk olması planlanıyor. Her bölümde konukların edebiyat, kültür, düşünce ve anlatı dünyasına dair birikimleri izleyiciyle paylaşılacak.

Ticaret Medya Merkezi Stüdyosu’nda hazırlanan “Kelimenin İzinde”, yeni yayın döneminde izleyicileri şiir ve hikâyenin sesine, hafızasına ve düşünce dünyasına eşlik etmeye davet edecek.

DİĞER Haberler

15 Haziran 2026
Kreatif Ajanda Programı Tamamlandı 15 Haziran 2026
Denizlerin Geleceği ve Sıfır Atık Bilinci Programda Ele Alındı 15 Haziran 2026
Kültürel Miras, Aile Değerleri ve Pedagojik Derinlik Yapay Zeka ile Buluştu 15 Haziran 2026
Kelimenin İzinde Programının İkinci Bölüm Konuğu Prof. Dr. Rıdvan Şentürk Oldu 15 Haziran 2026
Kreatif Ajanda’da Plastik Sanatlar ve Yaratıcılık Üzerine İlham Veren Söyleşi 15 Haziran 2026
İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrencilerinin Hazırladığı “Visâl” Belgeseli TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri’nde Finalist Oldu 15 Haziran 2026
Kreatif Ajanda’da Grafik Tasarımın Geleceği Konuşuldu 3 Haziran 2026
“Zamanın Ustaları” Belgeseli İstanbul’da İzleyiciyle Buluştu 2 Haziran 2026
Kreatif Ajanda’da Müzik ve Yaratıcı Endüstriler Ele Alındı
×
WhatsApp