İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI
Kamera ve Canlı Yapımlar İş Akışı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Film ve Animasyon Atölyesi tarafından düzenlenen Yakın Plan adlı programın 6.bölümü 19 Nisan Salı günü TV Stüdyosunda Timm TV’de canlı yayın olarak gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sunal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğin konukları Proje/Satış Yöneticisi Cenk İskin ve Özcan Küçükçelik, öğrencilerle bir araya gelerek, canlı yayın sırasında dikkat edilmesi gerekenlerden, içerikten sonra en önemli ögenin görüntü kalitesi olduğundan bahsettiler.

Cenk İskin ve Özcan Küçükçelik gelişen teknolojiyle birlikte gerçekleşen televizyon ve internet canlı prodüksiyon yapımları için kullanılan uygulamaları örneklerle anlattılar. İçerik üreteceğimiz, hitap edeceğimiz kitleye göre genellikle kullanılan uygulamalara örnek vererek açıkladılar.

Öğrencilere canlı yayın bileşenleri olan video kaynağı, capture cihazı, yayın motoru, yayın platformunu uygulamalı olarak gösterdiler.

Yayın yapmak isteyenlere en önemli kısmın içeriğe karar vermek olduğunu, teknik cihazların pahalı olmasa da işe yarayabileceği, olabilecek en iyi şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizdiler.

Etkinliğin sonunda Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sunal, etkinliğin konukları Proje/Satış Yöneticisi Cenk İskin ve Özcan Küçükçelik’e katılım sertifikalarını takdim etti.