İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI
İletişim ve Spor

İstanbul Ticaret Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen Yakın Plan adlı programın 7.bölümü 25 Nisan Pazartesi günü TV Stüdyosunda Timm TV’de canlı yayın olarak gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sunal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğin konuğu Spor Sunucusu Yağız Sabuncuoğlu, öğrencilerle bir araya gelerek, iş adımına atım attıklarında üniversitenin rolünün önemli olduğunun, sektördeki kadın egemenliğin azlığının, kendisinin sektör deneyimlerinden bahsetti.

Yağız Sabuncuoğlu üniversite zamanlarında yapmış olduğu uygulamaların sektöre adım attığında iş hayatına entegre ettiğini ve fotoğrafçılık, kamera gibi derslerin kendisine sektörde çok şey kazandırdığının altını çizdi.

”Hobimizi işimize çevirdik” diye belirten Sabuncuoğlu, tansfer haberciliğinin kendisi için altın anahtar olduğunu belirtip, bu işten çok keyif aldığını, klüplerle olan görüşmeleri, yurtdışında yaşanan olayların çok hoşuna gittiğini, bunu bir hobi olarak gördüğünü belirtti.

Gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde futbolun daha çok izlendiğinin, ülkemizde insanların daha çok tuttuğu takımı izleyen bir kitlenin var olduğunu belirten Sabuncuoğlu, sporu sevmeyip sadece izlediğimizin altını çizdi.

Bir haberin doğruluğunu bir çok kez doğrulattıkan sonra yayınladığını, haber için gelen geri dönüşleri sıkı takip ettiğini ve haberciliğin her gün başladığının önemini vurguladı.

Etkinliğin sonunda Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sunal, haber sunucu Yağız Sabuncuoğlu’na katılım sertifikasını takdim etti.