İŞLETME FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ
V. Havacılık Zirvesi gerçekleşti

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi, öğrenci organizasyonlarından birine daha ev sahipliği yaptı. Sivil Havacılık Topluluğu, Havacılık Yönetimi Bölümü akademisyenlerinin de desteğiyle Sivil Havacılık Zirvesi’nin beşincisini sektörün farklı paydaşlarının önde gelen isimlerin katılımıyla 7 Aralık’ta gerçekleştirdi.

Her sene Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nde gerçekleşen bu zirvede, havacılık sektörünün güncel konuları ele alınmıştır. Konuşmacılar; havacılığın vizyonunu öğrencilere aktarmanın yanı sıra nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın nasıl karşılanabileceğinin de altını çizdi.

Sektörün farklı paydaşlarının önde gelen isimleri; havacılık sektörünü, meslek gruplarını, kurumları ve engin tecrübelerini aktardılar.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, zirvenin önemini ve üniversite olarak gelecek dönemde havacılık bölümü bünyesindeki projelere verdikleri değeri akademisyenler ve misafirlerle paylaştı.

Zirve, Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Okşan Kibritçi Artar’ın konuşmasıyla devam etti.  Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözüyle öğrencilere havacılığın önemini hatırlattı.

İlk panel olan “Pilot Paneli”nde THY B737 pilotu olan Emine Elif Coşkun, moderatör Tuncel Öz’ün soruları ile birlikte pilotlukla alakalı deneyimlerini aktardı. Çok sevilen ve tüm anlattıklarıyla ilgi çeken Coşkun, en son pilotlukla alakalı merak edilenleri cevapladı.

 

 

İkinci panel ise “Hava Meydanları Paneli” idi. İGA Pazarlama ve Yolcu Hizmetleri Direktörü Sinem Yılmaz ve onunla birlikte Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nden Kamil Gökmen’in katılımlarıyla “Hava Meydanları Paneli” gerçekleşti. Bu panelde “yolcu ve müşterilere havalimanı pazarlaması” ve “havalimanının stres yaratmayacak bir ortama dönüştürülmesi” konuları ele alındı.

Üçüncü panelde ise çok önemli diğer bir isim olan APG Türkiye direktörü ve APG Network Avrupa Başkan yardımcısı olan Ferzan Ünlüsoy konuk oldu. Ünlüsoy, APG şirketinden ve sektör yapısından detaylıca bahsetti. Tabii ki tüm katılımcıların da üzerine durduğu gibi gençlere öneri ve tavsiyelerde de bulunmayı da ihmal etmedi.

Dördüncü panelde, TUSAŞ İTÜ Arı Teknokent Müdürü Dr. Caner Şentürk de TUSAŞ ile ilgili bilgilendirici bir sunum yaptı, Sektörden detaylıca bahsetti ve gençlere iş olanakları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Her panel arasında çay-kahve molası verildi ve öğrencilerin konuşmacılar ile birebir iletişim kurmalarına olanak sağlandı.

Beşinci panel ise “Hava Kargo Paneli“ydi ve bu panelde Aeroportist kurucusu ve Hava Kargo Uzmanı olan Mehmet Kali ve UPS Türkiye İş Geliştirme Müdürü olan Gurur Eralp, hava kargonun Türkiye’deki durumu ve geleceğinin yanı sıra UPS gibi kargo firmaları hakkında bilgi verdi.

Küçük bir molanın ardından 6. Panel olan “Yer Hizmetleri Paneli”nde TGS  Sabiha Gökçen Havalimanı İstasyon Müdürü Cihan Erdinç ve Havaş İstanbul Havalimanı İstasyon Müdürü Yağmur Çavuşoğlu sunumlarını gerçekleştirdi. Yer operayonlarında karşılaşılan zorluklara değinirken deneyimleriyle öğrencileri bilgilendilermeye devam ettiler. Sonrasında her panel sonunda yapılan çekilişlerden farklı olarak büyük çekiliş yapıldı ve bir çok öğrenciye hediyeler verildi.

Son panel olan 7. panel “Hava Operasyon Paneli” ydi. THY Bakım Operasyon Müdürü Sinan Otağ ve THY Başkontrolörü Onur Ertanrıkulu sunumları ile gençleri bilgilendirdi. Her panel sonunda konuklar, genç öğrencilerin  hatta akademisylerin sorularını itinayla yanıtladılar.

Çekilişle beraber birçok öğrenciye uçak maketi, sponsorlardan gelen dil okulu için çeşitli burslar, uçak rozeti gibi hediyeler verildi. Düzenlenen bu zirve için Havacılık Topluluğu sayısı 10’u geçen sponsor edindi. Sponsorlardan da konferansa girişte bir çok bilgi alındı ve ikramlar, tüm katılımcılara açık bir şekilde sunuldu.

Gençler için çok faydalı olan ve havacılığın önemli paydaşlarını bir araya getiren bu zirvede; tüm konuklar, İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni ve Havacılık Topluluğu’nu onurlandırdı .İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin düzenlediği V. Havacılık Zirvesi; konuklar, akademisyenler, topluluk çalışanları ve katılımcı öğrencilerin çokça fotoğraf çekinmeleri ile sonlandırıldı. Tüm katılımcılara katılım sertifikası 10 gün içerisinde e- sertifika olarak mail yoluyla gönderildi.