İNSAN VE TOPLUM
BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Proaktif Öğretmen Çalıştayı Gerçekleştirildi

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, E-DER Eğitim ve Değişim Derneği ve Özel Gökyüzü Eğitim Kurumları’nın işbirliğiyle “Eğitim Değişim Zirvesi III: Proaktif Öğretmen Çalıştayı” 29.04.2022 tarihinde Gökyüzü Eğitim Kurumları Maltepe Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Çalışma gruplarına, Üniversitemizin İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. İshak Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Arzu Çiftoğlu Çabuk ile Dr. Öğr. Üyesi Zebiniso Hüseyin Kamalova başkanlık yaptı. Türkiye’nin birçok şehrinden öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen ve çalıştayın Düzenleme Kurulu Başkanı olan Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hanifi Parlar’ın kapanış bildirgesini okuduğu paralel oturumlarda “Proaktif Öğretmen” konusu üç farklı başlık altında ele alındı:

1) Öğretmenin Profesyonel Gelişimi (Öğretmenin Profesyonel gelişiminde öğretmen ve yönetici sorumlulukları, Öğretmen Gelişiminde MEB, Üniversite, STK iş birlikleri ve önemi, Öğretmen Gelişiminde Etkili Mesleki Eğitim Faaliyetleri vb).

2) Geleceğin Öğretmeni (Geleceğin Dünyasında Lider Öğretmenlik, Geleceğin Öğretmenliğinde Temel Kavramlar: Farkındalık, değişim, gelişim, Girişimcilik, Kritik Analitik Düşünme, Etkili İletişim, Öz Gelişim, Yeni nesil öğretmen-öğrenci ilişkilerinde dikkat edilecek konular vb.)

3) Dijital İçerik ve Materyal Üretimi (Proaktif Öğretmenin Dijital Okuryazarlığı ve Temel Dijital Becerileri, Dijital Eğitim ve Dijital Materyal İçin Fırsatlar ve Tehditler, Dijital içerik üretmenin psiko-pedagojik ilkeleri vb.).

Çıktıların rapor halinde, bir kitapçık şeklinde yayımlanacağı çalıştayın sonunda hep birlikte bir hatıra fotoğrafı çekildi.