İNSAN VE TOPLUM
BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Akademisyenlerimiz Özbekistan’da Uluslararası Konferansta

Özbekistan’ın Hokand şehrinde 7- 10 Haziran 20022 tarihlerinde düzenlenen “Hokand Hanlığı’nın Türk Halkları Devletçiliği ve Kültürel Mirasın Gelişimindeki Yeri” konferansına üniversitemizden Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Yasin Asal ile TİCARET TÖMER Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Zebiniso Kamalova katılarak birer bildiri sundu.

Türk dünyasından, Rusya’dan ve Batı ülkelerinden çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve sanatçının katıldığı konferansta sekiz oturum düzenlendi. Doç. Dr. Asal bir oturumda “Türk Dünyasında Entegrasyonun Ekonomi Politiği: Türk Devletleri Teşkilatı Projeksiyonu” başlıklı bir bildiri sunarken Dr. Kamalova ise “Şahsiyet ve Siyaset, Hokand Hanlığının Son Hükümdarı Hüdayar Han Şahsiyetinin Hanlıktaki Siyasi Hadiselere Etkisi” başlıklı bildiriyle konferansa katkı sundu.

Konferansa katılan akademisyen, sanatçı ve araştırmacılar, bir dönem Hokand Hanlığına başkentlik yapmış, Fergana Vadisinin kalbi konumundaki şehri de gezdi. Hüdayar Han Sarayı, ihtişamıyla katılımcılar üzerinde derin izler bıraktı.

Özbekistan Kültür Bakanlığı, Özbekistan Eğitim Bakanlığı ve Fergana Valiliği’nin desteğiyle düzenlenen konferans, Hokand Üniversitesi, Taşkent Şarkşunaslık Üniversitesi, İpek Yolu Uluslararası Turizm ve Medeni Miras Üniversitesi ve TÜRKSOY’un ortak organizasyonuyla düzenlendi.

Akademisyenlerimiz Doç. Dr. Asal ve Dr. Kamalova, üniversitemizin stratejik ortaklarından Özbekistan Devlet Gelişim Stratejisi Merkezi’ni de ziyaret ederek Merkez Başkanı Eldor Tulyakov ile fikir alışverişinde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Taşkent Büyükelçiliği’ne de nezaket ziyaretinde bulunan akademisyenlerimiz, Büyükelçilik Basın Müşaviri Hamdi Turşucu ile görüştü.