İNSAN VE TOPLUM
BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Prof. Dr. Yazıcıoğlu’ndan IRCICA Genel Kurulu’nda Gazze hatırlatması

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)’nın merkezi Türkiye’de olan kuruluşu IRCICA’nın (İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi) 2024 yılı Genel Kurulu, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi Toplantıda Türkiye’yi IRCICA Yönetim Kurulu Üyesi ve Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu temsil etti.
Prof. Yazıcıoğlu Genel Kurul’da yaptığı konuşmada birkaç gün sonra Ramazan ayının idrak edileceğini, bu yılki Ramazan ayının Gazze’de devam etmekte olan soykırım vahşeti nedeni ile buruk geçeceğini dile getirdi. Otuz bini aşkın masum çocuk, kadın ve insanın şehit edildiğini, bunun yanında tarihi ve kültürel değerlerin, ibadethanelerin acımasızca tahrip edildiğini ifade eden Prof. Yazıcıoğlu, IRCICA’nın gündemindeki konuların yanında bu konu üzerinde mutlaka durması gerektiğini belirterek, bir plan dahilinde bu insafsız yıkımın telafisi, için gayret gösterileceğine inandığını kaydetti. Türkiye’nin tüm imkanları ile, bölgesel ve uluslararası her platformda azami çaba gösterdiğine vurgu yapan Yazıcıoğlu, tüm ülkelerin daha aktif rol almaları gereğine işaret ederek, bu dram karşısında medeni olduklarını iddia eden ülkelerin çifte standartlarının deşifre olduğunu vurguladı.