İNSAN VE TOPLUM
BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Öğrencilerimiz Antalya Diplomasi Forumuna katıldı

1-3 Mart tarihleri arasında gerçekleşen 3. Antalya Diplomasi Forumu (ADF 2024)’na Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans öğrencimiz Ömer Utkan Demir ve Yüksek Lisans öğrencimiz Tuğçe Kaba da katılım sağladı.
Uluslararası sorunların çözümünde büyük bir pay sahibi olan Antalya Diplomasi Forumu’nun bu yıl ki başlığı, “Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak” oldu. Toplamda 52 oturumun gerçekleştiği bu yılki forumda en çok ilgi çeken oturumlar; “Krizler Döneminde Yenilikçi Arabuluculuk”, “Yapay Zekâ ve Diplomasi: Yeni Sınırların Yönetilmesi” ve “Çalkantılı Dönemde Çok Taraflılığın Teşvik Edilmesi” oldu.
Dünyanın dört bir yanından 4 binden fazla katılımcı ve konuşmacıların katıldığı Antalya Diplomasi Forumu, diplomatlara, bakanlara, devlet başkanlarına, akademisyenlere ve öğrencilere ev sahipliği yaptı. Uluslararası sorunların etkin bir şekilde çözüme kavuşabilmesi için, her grubun temsil edilmesi de bu açıdan önemli bir paya sahip. ADF’de gerek panellerin sonunda sorulan sorularla gerekse “İkili Görüşmeler” ile bunun sağlanması adına uygun zemin oluşturuldu.