İNSAN VE TOPLUM
BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Akademisyenlerimiz TÜBA “Küresel Dönüşümler ve Türkiye” Konferansında

Küresel dönüşümlerin Türkiye’deki etkilerini tartışmak üzere dünya çapında bilim insanlarının bir araya geldiği “Global Transformations and Türkiye” (Küresel Dönüşümler ve Türkiye) konferansına Üniversitemizin akademisyenleri ortak bildiri ile katkı sundu.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü, 18-20 Nisan 2024 tarihlerinde Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) uluslararası ilişkiler çalışma grubu tarafından düzenlenen “Global Transformations and Türkiye” başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı. Konferans, küresel dönüşümlerin Türkiye üzerindeki etkilerini ele alırken, dünya genelinden 60’dan fazla bilim insanını bir araya getirdi.

ÜNİVERSİTEMİZİN AKADEMİSYENLERİ KONFERANSA ORTAK BİLDİRİ İLE KATKI SUNDU

Üniversitemizden dört değerli akademisyen, konferansa katkıda bulundu. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu, İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazım Ekren, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Yasin Asal ve Dr. Mefule Fındıkçı Erdoğan’ın ortak yazarlı olarak, “Enhancing the Economic Diplomacy Capacity and Performance in Türkiye in the New Global Political Economy Environment: A Model Proposal” başlıklı bir bildiri ile katılım gösterdi.

İngilizce düzenlenen konferans, akademisyenlere, politika yapıcılarına ve genel kamuoyuna küresel dönüşümler konusunda geniş bir akademik perspektif sundu.