İslam Ekonomisi ve Ekonomik Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi
12. İslami Finansın Temelleri Konferansı (FIFC) Katılım Çağrısı

12. İslami Finansın Temelleri Konferansı (FIFC) 1-2 Ekim 2022 tarihlerinde online ve 8-9 Ekim 2022 tarihlerinde yüz yüze olacak şekilde gerçekleştirilecektir. Yüz yüze bölümü üniversitemiz Sütlüce Kampüsünde ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Kampüsünde gerçekleştirilecektir. Online olan bölüm ise Web-tabanlı çevrimiçi olarak Malezya’nın Kuala Lumpur şehrindeki Sunway Üniversitesi merkezli olarak yürütülecektir. Gönderilen bildiriler konferans süresince katılımcılara sunulacaktır. 12. FIFC’nin organizasyon grubu, Türkiye, Malezya, Avustralya ve Endonezya’dan beş küresel üniversite ile birlikte CFA Society Malaysia ve Emerald Publishing Limited den oluşan bir konsorsiyumdur.

Bu yılki etkinliği düzenleyen beş üniversite şunlardır:

  • Sunway Üniversitesi, Malezya (çevrimiçi ev sahibi organizatör),
  • İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi, Türkiye

( 8-9 Ekim İstanbul toplantısının yöneticisi )

  • La Trobe Üniversitesi, Avustralya; ve
  • Universitas Üniversitesi, Endonezya.
  • CFA Society Malaysia, yatırım yönetimi endüstrisi ile ilgili makaleler için iki ödül verecektir; ve Emerald Publishing, kazanan yazar(lar)a altı mükemmellik sertifikası verecektir.
  • Sizi “Yeşil Finans ve İslami Finans” temalı 12-FIFC 2022’ye katılmaya davet ediyoruz. FIFC uluslararası serisi, 2005 yılında Avustralya Araştırma Konseyi’nden, o zamanlar gelişmekte olan İslami Finans disiplininde yeni ve özgün literatürü artırmak için orijinal araştırmalar oluşturmak üzere başlamıştır. Daha sonra Monash Üniversitesi-Melbourne Avustralya’da, Prof Mohamed Ariff liderliğindeki bir araştırma ekibine çok büyük bir mali hibe ile devam etmiştir. İlk üç toplantı Avustralya’nın Melbourne kentinde yapılmış, ardından sonraki toplantılar Birleşik Arap Emirlikleri – Dubai Uluslararası Finans Merkezi, Bahreyn, Durham  (UK) Üniversitesi ve Birleşik Krallık’taki Lancaster Üniversitesi’nin yanı sıra UUM, INCEIF ve Sunway Üniversitesi’nde yapılmıştır.
  • 2021 yılında 11. FIFC, Malezya Sunway Üniversitesi ile birlikte üç Türk üniversitesi ( İstanbul Ticaret, İstanbul Sabahattin Zaim ve İstanbul Üniversitesi ), Malezya’dan INCEIF, Avusturalya’dan La Trobe ve Katar Hamad Bin Khalifa Üniversitesi tarafından düzenlendi.
  • Bu konferanslar dizisi, tanınmış yayıncılar Routledge, Edward Elgar, John Wiley, vb. tarafından İslami Finans serisi olarak İslami Bankacılık, Sukuk, Finansal Kurumlar, Varlık Yönetimi, Ekonomi ve Bankacılık riski üzerine yayınlanan hakemli dokuz kitabın yayınlanmasına yol açmıştır. Her toplantıdan sonra belirlenen ve yayınlanan en iyi bildirilerin yanı sıra, bildiri sunucuları tarafından 11 yıl boyunca dergilerde bağımsız olarak yapılan yayınlananlar, FIFC’nin seçkin uluslararası bilim adamlarından oluşan ağı tarafından özgün literatür oluşturduğuna dair güçlü bir kanıtdır. Muhtemelen katkılarınızla 2024 yılında Yeşil Finans konusunda bir kitap yayınlanması planlanmaktadır.

Program: Akran değerlendirmesinden kabul edilen tüm bildiriler, Uluslararası İnceleme Paneli tarafından tam bildirilerin seçilmesi için titiz bir kör inceleme sürecinin ardından bildiler 4 gün (2 gün çevrimiçi ve 2 günlük canlı sunumlar/tartışmalar) boyunca sunulacaktır.

(i) En İyi Bildiri Ödülleri:

(a) Gelişen literatüre özgün katkıları kanıtlayan bildirilerden altısı En İyi Bildiri Ödülü’nü kazanacaktır. Kazanan bildiriler daha sonra 12. FIFC ile ilişkili bir veya daha fazla dergide değerlendirilecektir.

(b) Emerald, emsal değerlendirme komitesinin tavsiyesi üzerine, mükemmellik sertifikası verilecek altı bildiriye daha ödül verecektir.

(ii) Dergiler

En iyi bildiriler dışındaki birkaç bildiri, 12. FIFC ile ilişkili Scopus-endeksli dergilerin editör(ler)i tarafından seçilecektir. Seçilen bildiriler, kabul ve yayın için ortak dergilerin inceleme sürecinden geçecektir. Bildirileri değerlendirmeyi kabul eden dergilerden biri: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin bir yayını olan İslam Ekonomisi ve Finansı Dergisi’dir.

İslami Finans Kitabı:

Yeşil Finans konusunda hazırlanacak kitap için önceden sipariş edilmiş veya gönderilmiş bildirilerden seçilerek uygun görülenler bu kitabın bölümlerini oluşturacaktır. Sunulan bildirilerden kitap konusuna  girenler kitaba dahil edilmek üzere davet edilebilir. Organizatörler bu kitabı 2024’te Routledge tarafından yayınlamayı düşünmektir. Ayrıntılar daha sonra, bir taslak kitapla bir sözleşme üzerinde anlaşmaya varıldıktan sonra açıklanacaktır.

Organizatörlerin ulaşmak istediği şey, toplumun iyiliği için finansal işlemlerde etik ilişkileri önemseyen “sorumlu finansal uygulamaları”nı teşvik etmektir. İnsanlğın geliştirdiği  etik değerlerle  doğasında uyumlu olan İslam paradigması (dünya görüşü)  konusunda bilgi üretmeyi sürdürmek amaçlanmaktadır. Konferans, ekonomik ve finansal uygulamaların ana sorumluluğu olan çevresel ve sosyal duyarlılık konusunda farkındalığı artırmayı amaçlamaktadır.

Seçkin Akademisyenler Tema Konuşması yapacaklardır:

Prof Tariqullah Khan, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Türkiye

İslam Kalkınma Bankası’ndan (TBC) Bir Konuşmacı

Prof Ali Kutan, Southern Illinois University Edwardsville, Amerika Birleşik Devletleri (TBC)

Bildiri Gönderim İlkeleri:

Lütfen bildirinizin bir kopyasını, bildiri başlığını, yazarların ilgili oldukları kurum bilgileri ve iletişim bilgilerini içeren başlık sayfası ve 200 kelimeden fazla olmayan bir özet (tam metinle birlikte) ile gönderiniz. Program Komitesi, kör inceleme sürecinde anonimliği sağlamak için kapak sayfasını ayıracaktır. Lütfen yalnızca MS-Word (.docx) sürümünü gönderiniz. Tam metin gönderimi için ilk hedef tarih, bu çağrıyı gördüğünüz andan itibaren herhangi bir zamandır. Hem çevrimiçi hem de canlı toplantılar için başvuruları 28 Temmuz 2022 Pazar gece yarısına kadar değerlendirmeye devam edeceğiz.

Bildiri yazarları için:

Uluslararası İnceleme Paneli tarafından bir inceleme kararı için lütfen 28 Temmuz 2022’ye kadar bildirinizin tam metnini (8.000 kelimeyi aşmayan) gönderin. Hızlı bir inceleme kararı iletilecek ve Ortak yazarlara da karar bildirilecektir.

Kitap Bölüm yazarları için:

Konferans Grubu tarafından belirlenen birkaç profesörle, Yeşil Finans alanında belirli bir başlık ve üstlenilecek bölümün alt başlıkları kapsamında bölümü yazmayı düşünmeleri / kabul etmeleri amaçlı temaslar yapılacaktır. Bu katkıda bulunanlar, çevrimiçi toplantı sırasında araştırmalarının bulgularını sunmak için power-point dosyaları hazırlayacak, geri bildirim alacak ve daha sonra çevrimiçi toplantıdan iki ay sonra gözden geçirilmiş bölümü 8.000 kelime altında tamamlayacaklardır.

PPT slayt dosyası 08/Ağustos/2022 tarihine kadar 12fifc2022@gmail.com adresine gönderilmelidir. Kitap bölümü yazmak için önceden görevlendirilen yazarlar, kayıt ücretinden muaf tutulacaktır.

Kayıt ücreti:

(Önceki canlı konferanslarda 150,00-250,00 ABD Doları tutarındaki konferans katılım ücreti alınmıştır.) Şimdi, çoğu üniversitedeki mali kısıtlamalar nedeniyle, 12. FIFC için ücret, bildiri başına 50,00 ABD Doları’na düşürülmüştür. İndirimin bir başka nedeni de internet platformu kullanarak çevrim-içi konferansa ev sahipliği yapmanın maliyetinin daha düşük olmasıdır.

Önemli: 12. toplantıya katılanların ödedikleri 50,00 USD katılım ücreti, 08/Ekim/2022 tarihinde İstanbul’da kuruluşu açıklanacak olan akademik derneğin olağan üyelik ücretini de içerecektir. Dernek, FIFC bilim adamları ağı ile ilişkilidir, dolayısıyla bundan böyle, akademik Dernek konferanslar düzenlemenin mali sorumluluğunu üstlenecektir.

Çevrimiçi toplantıya katılmak isteyen herkes, İstanbul’daki canlı toplantıda da bildirilerini sunma hakkına, masraflarını kendisi üstlenmek koşuluyla, sahiptir. Kayıt ücreti aynı kalır. Seyahat ve konaklama masrafları bildiri sunanlara aittir. İki Türk üniversitesi, maliyeti katılımcılar tarafından karşılanmak üzere konaklama tavsiyeleri sunabilir.

Kayıt ve Gönderim

  1. Tam Bildiri’nin kaydı ve teslimi, çevrimiçi başvuru sistemi aracılığıyla elektronik olarak yapılmalıdır.

ConfBay Hesabı oluşturmak için “Kayıt” menüsüne tıklayın ve sisteme giriş yaparak konferans kaydına devam edin.

Özet/tam bildiri göndermek için “Online Gönderim” menüsüne tıklayın.

  1. Özet ve Tam Metin Yönergeleri:
  • Tam Bildiri Uzunluğu: 8000 kelime içinde, referanslar, tablolar/çizelgeler ve anahtar kelimeler hariç
  • Özet uzunluğu 200 kelime
  • Anahtar kelimeler: 3-5 kelime
  • Yazı Tipi: 12 punto Times New Roman
  • Paragraf: Tek aralıklı
  • Kenar Boşluğu: Normal (Üst :2,54 cm , Alt: 2,54 cm; Sol : 3,18 cm , Sağ: 3,18 cm)
  • Sayfa numaraları: Alt merkezli
  • Düzen: Dikey
  • Biçim: MS Word uyumlu dosya
  1. Özet ve Tam Bildiri Formatı – “İndirme menüsünden” indirebileceğiniz şablonu kesinlikle takip edin.

 

İletişim:

Konferans Program Başkanı, 12fifc2022@gmail.com

  1. İslami Finans Vakfı Konferansı FIFC-2022 Sekreterliği

c/o Sunway Üniversitesi İşletme Okulu, Sunway Üniversitesi

5 Jalan Üniversitesi, Bandar Sunway,

47500, Selangor, Malezya; Tel (O): +603-7491-8622

 

Bireysel üniversiteye/Kurumlara/İrtibat kişilerine yönelik İletişim:

Prof. Shamsher Mohamed: INCEIF                          E-posta: shamshermohd57@gmail.com

Prof. Mehmet Bulut, Zaim Üniversitesi                      E-posta: mehmet.bulut@izu.edu.tr

(İrtibat: Ozan Maraşlı)                                                   Email: ozan.marasli@izu.edu.tr

Prof. Necdet Şensoy, İstanbul Ticaret Üniversitesi    E-posta: necdetsensoy@ticaret.edu.tr

(İrtibat: Hayrunnisa Kaya)                                         Email: hayrunnisa.kaya@istanbulticaret.edu.tr

Prof. Ishaq Bhatti: La Trobe Üniversitesi                     E-posta: i.bhatti@latrobe.edu.au

Dr. Teguh Dartanto, Universitas Indonesia                E-posta: teguh.dartanto@ui.ac.id/ (viverita.d@ui.ac.id)

Ms. Caroline Ng: CFA Society Malaysia                        E-posta: caroline@malaysiacfasociety.org

(İrtibat: Miss Evelyn Tay)                                              E-posta: evelyn.tay@malaysia.cfasociety.org

Mr. William Loh: Emerald Yayıncılık                           E-posta: wloh@emerald.com