Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi
SOSYAL GİRİŞİMCİLERLE TECRÜBE PAYLAŞIMI-4 “SİYASET-AKADEMİ-SİVİL TOPLUM”

IMG-20181015-WA0041

15 Ekim 2018, İstanbul

İstanbul Ticaret Üniversitesi Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Ticaret Genç KADEM Topluluğu işbirliğinde “Sosyal Girişimciler ile Tecrübe Paylaşımı” seminer dizisi bu yıl da devam ediyor. Toplumda değişimin nabzını tutan, alanlarında başarılı, deneyimli kişilerin katıldığı seminer dizisinde bu dönemin ilk konuğu İstanbul Ticaret Üniversitesi Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurucu Müdürü, İstanbul Milletvekili/TBMM Divan Katip Üyesi Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz oldu.

Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz sosyal girişimciliğin önemini ve bu tür girişimciliğin devlete olan katkısını anlattı. Aydın, ‘’Sosyal girişimcilerin amacı, toplumsal sorunlara sürdürülebilir çözümler üretmek. Türkiye bu konuya yabancı bir ülke değil. Yardımseverlik tarihimizden, kültürümüzden geliyor. O nedenle Filistin ve Halep’teki dramlara karşı hızlı reaksiyon alıp organize olabiliyoruz’’ dedi.

Aydın, gençlere de seslenerek, ‘’Siz gençler her alanda çok iyi birer girişimci olmalı ve devletimize katkıda bulunmalısınız. Yaptığınız ve yapacağınız her çalışmada hakkaniyet ve adalet asıl prensibiniz olmalı’’ diye konuştu.

0J1A1554-1      0J1A1553-1