Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi
Yüzüncü Yıl Panelleri Serisinin ikincisi gerçekleştirildi!

Kadın ve Aile Uygulama Araştırma Merkezi (KAUAM) Cumhuriyet’in 100.yılı etkinlikleri kapsamında Yüzüncü Yıl Panelleri başlattı. Bu kapsamda panel serisinin ikincisi, Yüzyılın Sosyal Politikası: Sosyal Politikanın Kadınları başlığıyla 19 Aralık 2023 günü saat 14:30’da üniversitemiz Sütlüce Yerleşkesi B-105 numaralı salonda yüz yüze olarak gerçekleştirildi. Etkinlikte merkez müdürümüz Dr.Öğr.Üyesi Ayşen Baylak Güngör’ün moderatörlüğünde Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden Doç.Dr.Ümmügülsüm Aysan ve T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nden (ŞÖNİM) Nur Banu Şen, konuşmacı olarak sunumlarını gerçekleştirdiler.  Etkinlikte T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadınlara yönelik ve ayrıca yaşlılar, çocuklar başta olmak üzere sınırları yasalarla tarifli öncelikli gruplara yönelik çalışmaları, destekleri, politika ve paketleri ilgili yasa maddeleriyle adresli olarak detaylı bir şekilde anlatıldı. Ayrıca söz konusu paketlerin daha aktif ve verimli işlerliği açısından değerlendirmeler yürütüldü. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nin (ŞÖNİM) kadınlar başta olmak üzere şiddet mağduru olan herkese ve ekonomik ve benzeri sebeplerle temel haklarında muhtaç duruma gelen herkese yönelik barınma başta olmak üzere destekleri ele alındı. Yoğun katılımın olduğu program sonunda konuşmacılara teşekkür plaketleri takdim edildi.