Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi
Yüzyılın Mimarlığı / Mimarlığın Kadınları paneli gerçekleştirildi

Kadın ve Aile Uygulama Araştırma Merkezi (KAUAM) Cumhuriyet’in 100.yılı etkinlikleri kapsamında başlattığı Yüzüncü Yıl Panellerine devam ediyor. Bu kapsamda panel serisinin üçüncüsü, Yüzyılın Mimarlığı / Mimarlığın Kadınları başlığıyla 7 Mart 2024 günü saat 14:30’da üniversitemiz Sütlüce Yerleşkesi B-105 numaralı salonda gerçekleştirildi. Etkinlikte merkez müdürümüz Dr.Öğr.Üyesi Ayşen Baylak Güngör’ün moderatörlüğünde üniversitemiz Yapı ve Teknik İşler Müdürü Dr. Öğr.Gör. Sacide Akın ve Üsküdar Belediyesi Fen İşleri Müdür Yardımcısı Dr. Esra Özdil konuşmacı olarak yer aldı.  Konuşmacıların sunumlarının ardından katılımcılardan gelen sorularla interaktif ve verimli bir etkinlik gerçekleşti. Programda Osmanlı mimarisinin özellikle İstanbul ve Boğaz hattı üzerinden gelişimi, Osmanlı son dönemi ve Cumhuriyet dönemi kurucu mimarisi ele alındı. Akabinde küresel gelişmelerin bütün bu süreçlere etkisi bağlamında Türkiye’de mimarlıkta erken Cumhuriyet dönemi sonrası değerlendirilerek, erken Cumhuriyet döneminde iz bırakan önemli kadın mimarlar anlatıldı. Programın sonunda KAUAM müdürü Dr.Öğr.Üyesi Ayşen Baylak Güngör konuşmacılara teşekkür sertifikalarını takdim etti.