Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi
Yüzüncü Yıl Panelleri Serisinin ilki gerçekleştirildi!

Kadın ve Aile Uygulama Araştırma Merkezi (KAUAM) Cumhuriyet’in 100.yılı etkinlikleri kapsamında Yüzüncü Yıl Panelleri başlattı. Bu kapsamda panel serisinin ilki, Yüzyılın Edebiyatı: Edebiyatın Kadınları başlığıyla 29 Kasım 2023 günü saat 14:00’te üniversitemiz Sütlüce Yerleşkesi B-105 numaralı salonda yüz yüze olarak gerçekleştirildi. Etkinlikte merkez müdürümüz Dr.Öğr.Üyesi Ayşen Baylak Güngör’ün moderatörlüğünde İbni Haldun Üniversitesi’nden Doç.Dr.Nagihan Haliloğlu ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nden Doç.Dr.Zeynep Kevser Şerefoğlu Danış konuşmacı olarak sunumlarını gerçekleştirdiler.  Etkinlikte Osmanlı Devleti’nin son döneminden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve ilk yıllarını kapsayan periyotta ülkemizdeki önemli kadın edebiyatçıların hem hayatları ve hem de onlar üzerinden ülkemizin o döneminin edebiyata ve kadın edebiyatına bakışı detaylı ve çok yönlü olarak ele alındı. İnteraktif ve verimli bir şekilde gerçekleşen programda o dönemden bugüne değişen ve değişmeyenler farklı açılardan tahlil edildi. Program sonunda konuşmacılara teşekkür plaketleri takdim edildi.