İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEDYA VE İLETİŞİM
Kanal D Ana Haber Muhabiri İbrahim Konar Habercilik Atölyesi’nde Konuğumuz Oldu

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü, öğrencileri ile hem sektördeki önemli kuruluşları ziyaret ediyor hem de medya ve iletişim sektörünün duayen temsilcileri ile atölye programlarında buluşuyor. Bu kapsamda Medya ve İletişim Bölümü’nde son olarak  Habercilik Atölyesi düzenlendi. 

‘‘Kriz Anlarında Habercilik’’ başlığı ile düzenlenen atölyeye; Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdülhamit Avşar, Medya ve İletişim Bölümü Danışma Kurulu Üyesi ve Kanal D Ana Haber Muhabiri İbrahim Konar katıldı.

Atölyenin açılışında konuşan Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdulhamit Avşar, ‘‘Sayın Konar’a davetimizi kabul ederek atölyemize katıldığı için çok teşekkür ediyoruz. Kendisi özellikle son dönemde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde aktif olarak sahada görev yapan bir gazeteci. Özellikle kriz anlarındaki habercilik olmak üzere, televizyon haberciliği deneyimleri çok önemli. Bu bağlamda öğrencilerimiz adına da çok verimli bir atölye olacağına inanıyorum’’ şeklinde konuştu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencileri ile buluşmaktan son derece memnun olduğunu ifade eden Kanal D Ana Haber Muhabiri İbrahim Konar, öğrencilere uzun yıllara dayanan mesleki bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Kriz anlarındaki habercilik anılarından örnekler anlatan Konar, üniversite eğitiminden televizyon haberciliğine geçiş sürecine de değindi.

Memleketi Kahramanmaraş’ta meydana gelen 6 Şubat depremlerinde uzun bir süre sahada görev yapan Konar, kriz anlarında habercilik örneği olarak Kahramanmaraş’ta yaşadıklarını paylaştı.Atölye programının son kısmında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Konar, öğrencilerin her zaman destek olmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi, Medya ve İletişim Bölümü, öğrenciler ile sektördeki önemli kuruluşları ziyaret etmeye ve sektörün duayen temsilcilerini atölye programlarında öğrenciler ile buluşturmaya devam edecek.

Haber: İsmail Mücahit Aydemir