MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK
Konferans, çalıştay ve sergi Gerçekleşti

Tarih: 21-25 Ekim 2016

Yer: İstanbul Ticaret Üniversitesi Küçükyalı Yerleşkesi Konferans Salonu, Fuayesi ve A Blok Atölyeleri

AMAÇ:

Disiplinler arası bir yaklaşımla sürdürülebilir kentsel donatılar tasarlamak. Bunun için beş farklı üniversiteden (İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi), Beşiktaş Belediyesi’nden ve özel sektörden gelen öğretim üyeleri ve uzmanlar, öğrencilere konferanslar vererek konuyla ilgili ufuklarını açmışlardır. Akabinde gerçekleştirilen atölye çalışmalarında öğrencilerden oluşturulan karma grupların, çalışma alanı olan Beşiktaş Meydanı ve Barbaros Meydanı’nda, analiz ve sentez yaparak nihayetinde sürdürülebilir kentsel donatı elemanları tasarlamaları beklenmiştir.

A- KONFERANSLAR:

• “İstanbul-Beşiktaş İlçesi Ekolojik Planlama Yaklaşımlı Kentsel Peyzaj Planı ve Uygulama Stratejisi” / Yrd. Doç. Dr. Gül Aslı AKSU (İstanbul Ticaret Üniversitesi)
  • “Uzaktan Algılama ve Uydu Görüntüleri” Prof. Dr. Nebiye MUSAOĞLU (İstanbul Teknik Üniversitesi)
  • “Şehir Planında Meydan, Odak, Nirengi Noktaları ve Kentsel Donatılar ile İlişkilendirilmesi” / Yrd. Doç. Dr. Leyla SURİ (İstanbul Ticaret Üniversitesi)
  • “Beşiktaş İlçesinin Kullanıcı Profilinin ve Tasarıma Etkisinin İrdelenmesi”Sibel YÜCEL (Beşiktaş Belediyesi)
  • “İstanbul’un Kentiçi Faunasını Nasıl Koruyabiliriz?” Prof. Dr. İdris OĞURLU (İstanbul Ticaret Üniversitesi)
  • “Tarihi Çevre Bağlamında Kentsel Donatılar” Yrd. Doç. Dr. Fernaz ÖNCEL (İstanbul Ticaret Üniversitesi)
  • “Kent Peyzajında Ekolojik Donatı Elemanı Olarak Ahşap” Prof. Dr. İdris OĞURLU (İstanbul Ticaret Üniversitesi)
  • “Yağmur Bahçeleri” Yrd. Doç. Dr. Mert EKŞİ (İstanbul Üniversitesi)
  • “Kentsel Donatı Elemanları Tasarımı ve Sürdürülebilirlik” / Yrd. Doç. Dr. Yavuz IRMAK (İstanbul Ticaret Üniversitesi) / Uzm. Öğr. Gör. Ergin YETKİN (Yeditepe Üniversitesi) / Yrd. Doç. Dr. Ayşem ÇAKIROĞLU BAŞAR (Yeditepe Üniversitesi)
  • “Kentsel Donatı Elemanlarında Örtü Sistemleri” Doç. Dr. Hale GEZER (Marmara Üniversitesi)
  • “Beşiktaş’ın Bitkileri” Dr. Burcu Yağmur KABAALİOĞLU
  • DESTEKLEYEN KURUMLAR:

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ

TÜBİTAK

• DÜZENLEME KURULU:

Yrd. Doç. Dr. Gül Aslı AKSU (İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık Bölümü)

Nigar KÜÇÜK (114O341 numaralı TÜBİTAK Araştırma Projesi Bursiyeri)

Bu çalışma TÜBİTAK Tarım, Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Grubu tarafından 3501 “Kariyer Destekleme Programı” kapsamında desteklenen Yrd. Doç. Dr. Gül Aslı Aksu tarafından yürütülen, 114O341 numaralı ve “İstanbul-Beşiktaş İlçesi Ekolojik Planlama Yaklaşımlı Kentsel Peyzaj Planı ve Uygulama Stratejisi” başlıklı araştırma projesinin çıktısıdır.