MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK
Beşiktaş Çalıştayı Gerçekleşti

26 Ekim 2017 tarihinde İstanbul Ticaret Üniversitesi Küçükyalı Yerleşkesi konferans salonunda “Kentsel Peyzaj Planlama Algısıyla Beşiktaş” adlı konferans ve “Peyzaj Planlama Çerçevesinde Veri İşleme Analiz ve Değerlendirme Teknikleri” adlı kolokyum gerçekleştirilmiştir. İstanbul Ticaret Üniversitesi Çevre ve Doğa Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi etkinliği olarak gerçekleştirilen bu konferans ve kolokyum, Yrd. Doç. Dr. Gül Aslı Aksu’nun yürütücüsü olduğu TUBİTAK, TOVAK tarafından 3501 “Kariyer Destekleme Programı” kapsamında desteklenen 114O341 numaralı “İstanbul-Beşiktaş İlçesi Ekolojik Planlama Yaklaşımlı Kentsel Peyzaj Planı Uygulama Stratejisi” başlıklı araştırma projesinin çıktılarının sunulduğu ve tartışmaya açıldığı bir organizasyondur.

Konferans ve kolokyumun kapsamında “Kentsel Peyzaj Planlama” ana başlığı altında, Beşiktaş İlçesi kent ekosistemi ve kentsel peyzaj planlama aşamaları, disiplinler arası bir yaklaşımla ele alınmıştır. Alanında uzman birçok öğretim görevlisi, araştırmacı, çalışan ve farklı üniversitelerin ilgili bölümlerinin lisans ve lisansüstü öğrencileri katılım sağlamıştır. Etkinliğe Üniversitemizle birlikte, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi’nden konuşmacılar katkı sağlamışlardır.

Kentsel Peyzaj Planlama Algısıyla Beşiktaş başlıklı konferans konu ve konuşmacıları;

“Kentsel Peyzaj Planlama Yaklaşımları” Yrd. Doç. Dr. Gül Aslı Aksu (İstanbul Ticaret Üniversitesi-Mimarlık Bölümü) / Prof. Dr. Nebiye Musaoğlu (İstanbul Teknik Üniversitesi-Geomatik Mühendisliği Bölümü)

“Peyzaj Metrikleri ile Beşiktaş’ı Anlamak” Prof. Dr. Şermin Tağıl (Balıkesir Üniversitesi-Coğrafya Bölümü)

“İstanbul ve Beşiktaş Özelinde Kentiçi Faunayı Korumak ve Biyotop Haritalama” Prof. Dr. İdris Oğurlu (İstanbul Üniversitesi-Çevre ve Doğa Bilimleri Uyg. Ve Arş. Merk.) / Yrd. Doç. Dr. Gül Aslı Aksu (İstanbul Ticaret Üniversitesi-Mimarlık Bölümü)

“Yapı Kabuğu-Enerji Etkinliği ve Çevre İlişkileri” Yrd. Doç. Dr. Ebru Karahan (Özyeğin Üniversitesi-Mimarlık Bölümü) / Yrd. Doç. Dr. F. İlgin Erkmen (İstinye Üniversitesi-Mimarlık Bölümü)

“Sürdürülebilir ve Çevre Dostu Yapı Malzemeleri” Prof. Dr. Hale Gezer (Marmara Üniversitesi-Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü)

“Yeşil Çatı Sistemleri” Yrd. Doç. Dr. Mert Ekşi (İstanbul Üniversitesi-Peyzaj Mimarlığı Bölümü)

Peyzaj Planlama Çerçevesinde Veri İşleme Analiz ve Değerlendirme Teknikleri başlıklı kolokyum konu ve konuşmacıları;

“Kentsel Peyzaj Planlama Yaklaşımı Doğrultusunda Veri Üretimi İşlenmesi ve Değerlendirilmesi” Peyzaj Yük. Mimarı Emel Seyrek Canatanoğlu

“Kentiçi Yaşama Ortamları” Nigar Küçük (Peyzaj Mimarı YL öğrencisi)

“Kent Faunası” Arş. Gör. Ömer Taha Sözgen (İstanbul Ticaret Üniversitesi- Çevre ve Doğa Bilimleri Uyg. Ve Arş. Merk.)