Haberler

Mesleki Seminerler Dizisinin Dokuzuncusu Tamamlandı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen seminerler dizisinin dokuzuncu konukları olarak Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlilerimiz olan Aslıhan Ergin, Gizem Öztürk, Özge Ergül katkı sağladılar. “Mimari İçerik Üretme ve Görselleştirme” temalı konuşmaları 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü online platformda gerçekleşti.
Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Aslıhan Ergin, öğrencilerimize pafta yapımı, pafta yapımında renk ve yazı kullanımı, mimari ifade etme biçimleri ve görselleştirme üzerine konuşarak öğrencilerimizi bilgilendirdi. Konuşması boyunca, mimari içerik üretiminin eskizler, üç boyutlu görseller, kesitler, planlar ve cephelerden oluşan veriler bütünü olmasını değinerek farklı görselleştirme yöntem ve tekniklerinden bahsetti. Tasarım süreci boyunca üretilen verilerin, ifadelerin ve içeriklerin üreticisi olmadan da kendini iyi bir şekilde ifade edebilmesinin öneminin altını çizdi.
Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Gizem Öztürk, öğrencilerimize mezun olduktan sonra karşılaşabileceği süreçler hakkında bilgilendirerek portfolyo hazırlamanın önemini vurguladı. Konuşmaya portfolyo tasarımında kullanılan standart ve özel boyutlardan başlayarak, kapak, içindekiler ve projelerin aktarıldığı bölümlerin ifadeleri ve içerikleri üzerinde durarak, renk, yazı ve dil kullanımı ile özgün, sade, güçlü anlatımların nasıl olacağını örnekler üzerinden açıkladı. Mimarlık disiplininde kişinin mimari yeteneklerini, ilgisini ve deneyimlerini aktardığı iyi bir araç olan portfolyonun ilk izlenim açısından öneminin de altını çizdi.

Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Özge Ergül, mimarlık bölümü öğrencilerimize mezun olduktan sonra etkili bir özgeçmiş oluşturmanın önemine değindi. Özgeçmişin kelime anlamından başlayarak amacının ne olduğuna, nasıl hazırlanması, nelere dikkat edilmesi gerektiğine değinerek, kısa, öz, sade ama anlatımı güçlü içeriklerin nasıl oluşturulması gerektiğini örneklerle açıkladı. Özgeçmiş çeşitleri ve tasarımları hakkında açıklamalarda bulunan Özge Ergül, örnekler üzerinden renk ve yazı kullanımı, oluşturulan diyagramlar, aktarılan bilgilerinin sırası ve ifade edilme biçimleri hakkında önermelerde bulundu.

Mimari İçerik Üretme ve Görselleştirme

DİĞER Haberler

22 Nisan 2025
Mimari Proje 2 Dersi Kapsamında Karaköy Alan Gezisi Gerçekleşti! 9 Nisan 2025
WEFA 20. Yıl Mimari Eserler için Giriş Kapısı Tasarım Yarışması’nda Öğrencilerimiz Ödül Aldı! 30 Aralık 2024
Öğr. Gör. Nur Sümeyye Yalçın Koçak’ın Makalesi Yayınlandı! 25 Aralık 2024
Mimarlık Bölümü Öğrencilerimiz Allianz Teknik Deprem & Yangın Test ve Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti! 23 Aralık 2024
Mimarlık Bölümü Sergisi Açıldı! 16 Aralık 2024
Öğr. Gör. Nur Sümeyye Yalçın Koçak’ın makalesi yayınlandı! 6 Aralık 2024
Alçı ve Alçı Plaka Sistemleri – Ebru Sanatına Ultralight Yansımalar etkinliği gerçekleşti! 25 Kasım 2024
Ulusal Öğrenci 2025 Ajandası Kapak Tasarımı yarışmasında öğrencilerimiz ödül aldı! 7 Kasım 2024
Koruma ve Restorasyon Yüksek Lisans Programı Modern Mimarlık Mirasının Korunması sergisinin üçüncüsünü açtı ! 24 Ekim 2024
Proje Yönetimi ve Meslek Uygulamaları Dersi Kapsamında Teknik Gezi Gerçekleşti!