MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK
Mesleki Seminerler Dizisinin Dokuzuncusu Tamamlandı
İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen seminerler dizisinin dokuzuncu konukları olarak Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlilerimiz olan Aslıhan Ergin, Gizem Öztürk, Özge Ergül katkı sağladılar. “Mimari İçerik Üretme ve Görselleştirme” temalı konuşmaları 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü online platformda gerçekleşti.
Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Aslıhan Ergin, öğrencilerimize pafta yapımı, pafta yapımında renk ve yazı kullanımı, mimari ifade etme biçimleri ve görselleştirme üzerine konuşarak öğrencilerimizi bilgilendirdi. Konuşması boyunca, mimari içerik üretiminin eskizler, üç boyutlu görseller, kesitler, planlar ve cephelerden oluşan veriler bütünü olmasını değinerek farklı görselleştirme yöntem ve tekniklerinden bahsetti. Tasarım süreci boyunca üretilen verilerin, ifadelerin ve içeriklerin üreticisi olmadan da kendini iyi bir şekilde ifade edebilmesinin öneminin altını çizdi.
Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Gizem Öztürk, öğrencilerimize mezun olduktan sonra karşılaşabileceği süreçler hakkında bilgilendirerek portfolyo hazırlamanın önemini vurguladı. Konuşmaya portfolyo tasarımında kullanılan standart ve özel boyutlardan başlayarak, kapak, içindekiler ve projelerin aktarıldığı bölümlerin ifadeleri ve içerikleri üzerinde durarak, renk, yazı ve dil kullanımı ile özgün, sade, güçlü anlatımların nasıl olacağını örnekler üzerinden açıkladı. Mimarlık disiplininde kişinin mimari yeteneklerini, ilgisini ve deneyimlerini aktardığı iyi bir araç olan portfolyonun ilk izlenim açısından öneminin de altını çizdi.

Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Özge Ergül, mimarlık bölümü öğrencilerimize mezun olduktan sonra etkili bir özgeçmiş oluşturmanın önemine değindi. Özgeçmişin kelime anlamından başlayarak amacının ne olduğuna, nasıl hazırlanması, nelere dikkat edilmesi gerektiğine değinerek, kısa, öz, sade ama anlatımı güçlü içeriklerin nasıl oluşturulması gerektiğini örneklerle açıkladı. Özgeçmiş çeşitleri ve tasarımları hakkında açıklamalarda bulunan Özge Ergül, örnekler üzerinden renk ve yazı kullanımı, oluşturulan diyagramlar, aktarılan bilgilerinin sırası ve ifade edilme biçimleri hakkında önermelerde bulundu.

Mimari İçerik Üretme ve Görselleştirme