MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK
Mesleki Eğitim Çalışmaları Serisinin Dördüncüsü Tamamlandı!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen “Mesleki Eğitim Çalışmaları” dersi kapsamında gerçekleşmiş olan seminerler serisinin dördüncüsü “Zaman Yönetimi”, Özyeğin Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Emre Karali’nin katılımlarıyla 5 Nisan 2021 tarihinde online platformda gerçekleşti.

Eğitim sürecinde, iş yaşantısında, aile yaşantısında zaman yönetiminin ne kadar önemli olduğunu deneyimlerine dayanarak aktaran sayın hocamız, “Zamanı Yönetmenin” hayatımızdaki konumunu, kime ve ne amaçla ne kadar zaman ayırmayı kendi önceliklerimiz doğrultusunda belirlememiz gerektiğini, zamanımızı nasıl ayarlayabileceğimizi, zamanın yönetiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini kendi tecrübelerinden ve araştırmalarından örneklerle açıkladı. Üreticiliği, yaratıcılığı ve verimliliği arttırmak için zaman yönetiminin önemine değinen Dr. Öğr. Üyesi Emre Karali, zamanı bilinçli bir şekilde kontrol etmenin çeşitli yollarını örneklerle tartışmaya açtı. Günlük planlamalar yerine haftalık veya aylık planlamalar yapılmasının çalışma verimini arttırdığını, düzenli ve planlı olmanın hayat standartlarını nasıl yükselttiğine değindi. Zamanı yönetme, zamanı kontrol etme, zamanın yetersizliği üzerine öğrencilerimizden gelen soruları detaylı bir şekilde cevaplayan Dr. Öğr. Üyesi Emre Karali hocamıza “Mesleki Eğitim Çalışmaları” serisinin dördüncüsüne olan katkılarından dolayı Mimarlık Bölümü ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü olarak çok teşekkür ederiz.