MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK
Mesleki Eğitim Çalışmaları Serisinin Beşincisi Tamamlandı!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “GNL450 Mesleki Eğitim Çalışmaları” dersi kapsamında gerçekleşmiş olan seminerler serisinin beşincisi “Sürdürülebilir Tasarım ve Yurt Dışında Eğitim”, Deni NAE’nin katılımı ile 12 Nisan0 2021 Pazartesi tarihinde online platformda gerçekleşti.

Nae, lisans sürecinde başlayan Sürdürülebilir Tasarım merakı, bu anlayışın neleri kapsadığını, nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve yakın gelecekte tasarım dünyasının çevreye ve insanlığa yararlı olacak olan bu ideolojinin önemini bizlerle paylaştı. İş dünyasına giriş yaparken arka planda tuttuğu sürdürülebilir tasarımın projeleri üzerinde ki etkisini ve giderek artan öğrenme isteğinin Norveç’te yüksek lisans macerasına dönüşümünü bizlerle paylaştı. Norveç’te gördüğü eğitimin hazırlık aşamasını, yüksek lisans çalışmalarının neyi kapsadığını ve orada yaptığı tez proje çalışmalarından söz etti. Eko-Köy kavramı altında yaptığı deney çalışması ve iki senelik mekân / yapı araştırmaları paylaştı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin yüksek lisans sürecinde ve sürdürülebilir tasarım ideolojisinde neler ile karşılaşabilecekleri, nasıl adımlar atabileceklerini anlatan Deni NAE’ye “Mesleki Eğitim Çalışmaları” serisinin beşincisine olan katkılarından dolayı İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve Mimarlık Bölümü olarak çok teşekkür ederiz.