MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK
Staj Duyurusu!

STAJLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME

• Stajı onaylayan imza ile staj defterini imzalayan kişi aynı olmalıdır.
  • Stajı denetleyen kişi, en az 5 yıllık Mimarlar Odası’na kayıtlı olmalıdır. Denetleyen mimarın sicil numarası Ek 1’de belirtilmelidir.
  • 2. Sınıflar için şantiye, 3. Sınıflar için de büro stajı önerilmiştir.
  • Stajlar 30 işgününü kapsar.
  • Staj defterleri dijital olarak değil, el yazısı ile hazırlanacaktır.
  • Staj defterleri aşağıda belirtilen tarihlerde toplanacak olup, teslim edilmeyen stajlar bir sonraki dönemde değerlendirilecektir.
  • Staj defterleri ciltlenmiş bir şekilde teslim edilmelidir (spiral ciltleme, tel ciltleme, bobon ciltleme, tarak ciltleme, Amerikan ciltleme). Şeffaf dosya kâğıdında teslim edilen defterler kabul edilmeyecektir.

Şantiye Stajı

• Staj defterinde şantiyenin açık adı ve adresi yazmalı ve firma dökümü yer almalıdır.
  • Günlükte anlatılanlar her gün en az bir fotoğrafla mutlaka belgelenmeli. Ekteki fotoğraflara numara verilmeli ve bu numara günlükte, ilgili metin içinde de belirtilmelidir.
  • Her gün için çekilen fotoğraflar bir CD’ye konulup teslim edilmelidir.
  • Şantiyede gün boyunca yapılanlarla birlikte, kişinin o gün yaptıklarını yazması gerekmektedir.
  • Staj defterindeki her gün en az yarım sayfalık metin içerecektir. Metinlerin içeriği yapılan mimari işler ile ilgili olmalıdır.
  • Şantiye stajında denetleyenler mimar veya inşaat mühendisi olabilir. Ama mimarlarda olduğu gibi inşaat mühendislerinin de 5 yıl odaya kaydı olma zorunluluğu vardır.

Büro Stajı

• Her staj yapan öğrenci çalıştığı kurumdaki tüm çalışanları ve diğer stajyer öğrencileri tanıtan bir belge hazırlayarak, imzalatıp, staj dosyası ile teslim edecektir.
  • Staj yapan öğrenci her gün yaptığı çalışmaları aşama aşama kroki, fotoğraf gibi teknikler kullanarak belgelemelidir.
  • Her belgede (kroki, proje, vb) çizim tarihi bulunacaktır.

TESLİM TARİHİ: Staj defterleri, CDler ve Ek5 zarfları;

15.06.2022 Çarşamba – 10:00 – 14.00

22.06.2022 Çarşamba – 10:00 – 14.00 tarihleri arasında Mimarlık Bölümü Staj Komisyon Üyesi Nur Sümeyye Yalçın Koçak’a teslim edilmelidir.

Oda no: A217 D

• Belirtilen tarihlerde teslim edilmeyen stajlar bir sonraki duyuruya kadar kabul edilmeyecek, öğrenci bir sonraki staj duyurusunda belgelerini teslim edebilecektir.
  • Defterler teslim edilmeden önce bir önceki staj duyurusu ve üniversite tarafından paylaşılmış olan staj klavuzu dikkatlice incelenmelidir.