MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK
Mesleki Seminerler Dizisinin Yedincisi Tamamlandı
İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen seminerler dizisinin yedinci konukları olarak Mimar Cansu Koçdemir, Mimar Ece Tunca, Mimar Işık Uralcan ve Yüksek Mimar Zeynep Selva Çıtak katılımlarıyla katkı sağladılar. “Yurt Dışında Yüksek Lisans Eğitimi” temalı konuşmaları 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü online platformda gerçekleşti.
Cansu Koçdemir, Ece Tunca, Işık Uralcan ve Zeynep Selva Çıtak 2017 yılında Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldular. Katılımcılarımız konuşmalarında mimarlık lisans eğitimleri süresince hedeflerini nasıl belirlediklerine, hedefleri doğrultusunda neler yaptıklarına, yüksek lisans eğitiminde hangi ülkeyi hangi bölümü neden tercih ettiklerinden başlayarak okullarının eğitim sistemlerine, derslerin işleyişlerine, ülkelerinin sundukları imkânlara da değinerek tecrübelerini mimarlık bölümü öğrencilerimize aktardılar.
Mimar Cansu Koçdemir lisans eğitimini tamamladıktan sonra Belçika’da KU Leuven   Okulunda Urban Projects & Urban Cultures Programında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Eğitimi boyunca tasarım stüdyoları, sanat ve tarih dersleri, yapı teknolojileri, proje yapım ve yönetimi ve okulunun katılmış olduğu uluslararası çalıştayların işleyişleri hakkında bilgilendirmelerde bulunarak eğitim sürecini değerlendirdi. Derslerin bireysel ve / veya kolektif şekillerde işlenmeleri konusunda bilgilendirmelerde bulunarak bireysel ve kolektif çalışmanın meslek hayatındaki öneminin altını çizdi.
Mimar Ece Tunca lisans eğitimini tamamladıktan sonra Almanya’da Fachhochschule Lippe und Höxter Okulunda Integrated Design- Computational Design Programında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Dijital tasarım ve optimizasyon dersleri alarak mimarlığı üç boyutlu görselleştirme ile mimari tasarımı nasıl destekleyebileceği konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi. Kullandığı görselleştirme programları hakkında çeşitli bilgilendirmelerde bulunarak onları öğrenim hayatında nasıl kullandığı aktardı. Farklı disiplinde yüksek lisans yapmanın avantajlarına da değinerek mimarlık eğitiminin multidisipliner olması konusuna dikkat çekti.
Mimar Işık Uralcan lisans eğitimini tamamladıktan sonra İtalya’da “Politecnico di Milano” okulunda Built Environment Interiors programında mimarlık yüksek lisans eğitimine başlamıştır. İtalya’yı neden eğitiminde tercih etmesinden başlayarak okula kabul alışından eğitim sistemine kadar olan süreçlerle ilgili tecrübelerini aktardı. Hedefleri doğrultusunda hayali olan okulu nasıl kazandığını öğrencilerimizle paylaşarak hayallerinin peşinden gitmenin öneminin altını çizdi.
Yüksek Mimar Zeynep Selva Çıtak İtalya’da “Politecnico di Milano” okulunda Built Environment Interiors programında yüksek lisansı tamamlamış bir katılımcımız olarak mezun olduktan sonra yurt dışında iş bulma deneyimlerinden bahsetti. Yurt dışı iş imkânlarının nasıl olduğuna, nelerin daha avantajlı olduğuna, kendini hangi konularda nasıl geliştirmenin daha etkili olduğu hakkında kendi yaşamından kesitler aktararak öğrencilerimize önerilerde bulundu. Yaptığı stajlardan bahsederek iş bulma süreçlerinde yaşadıklarını aktardı.
Yurt Dışında Yüksek Lisans Eğitimi