Haberler

Beşiktaş Çalıştayı Gerçekleşti

26 Ekim 2017 tarihinde İstanbul Ticaret Üniversitesi Küçükyalı Yerleşkesi konferans salonunda “Kentsel Peyzaj Planlama Algısıyla Beşiktaş” adlı konferans ve “Peyzaj Planlama Çerçevesinde Veri İşleme Analiz ve Değerlendirme Teknikleri” adlı kolokyum gerçekleştirilmiştir. İstanbul Ticaret Üniversitesi Çevre ve Doğa Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi etkinliği olarak gerçekleştirilen bu konferans ve kolokyum, Yrd. Doç. Dr. Gül Aslı Aksu’nun yürütücüsü olduğu TUBİTAK, TOVAK tarafından 3501 “Kariyer Destekleme Programı” kapsamında desteklenen 114O341 numaralı “İstanbul-Beşiktaş İlçesi Ekolojik Planlama Yaklaşımlı Kentsel Peyzaj Planı Uygulama Stratejisi” başlıklı araştırma projesinin çıktılarının sunulduğu ve tartışmaya açıldığı bir organizasyondur.

Konferans ve kolokyumun kapsamında “Kentsel Peyzaj Planlama” ana başlığı altında, Beşiktaş İlçesi kent ekosistemi ve kentsel peyzaj planlama aşamaları, disiplinler arası bir yaklaşımla ele alınmıştır. Alanında uzman birçok öğretim görevlisi, araştırmacı, çalışan ve farklı üniversitelerin ilgili bölümlerinin lisans ve lisansüstü öğrencileri katılım sağlamıştır. Etkinliğe Üniversitemizle birlikte, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi’nden konuşmacılar katkı sağlamışlardır.

Kentsel Peyzaj Planlama Algısıyla Beşiktaş başlıklı konferans konu ve konuşmacıları;

“Kentsel Peyzaj Planlama Yaklaşımları” Yrd. Doç. Dr. Gül Aslı Aksu (İstanbul Ticaret Üniversitesi-Mimarlık Bölümü) / Prof. Dr. Nebiye Musaoğlu (İstanbul Teknik Üniversitesi-Geomatik Mühendisliği Bölümü)

“Peyzaj Metrikleri ile Beşiktaş’ı Anlamak” Prof. Dr. Şermin Tağıl (Balıkesir Üniversitesi-Coğrafya Bölümü)

“İstanbul ve Beşiktaş Özelinde Kentiçi Faunayı Korumak ve Biyotop Haritalama” Prof. Dr. İdris Oğurlu (İstanbul Üniversitesi-Çevre ve Doğa Bilimleri Uyg. Ve Arş. Merk.) / Yrd. Doç. Dr. Gül Aslı Aksu (İstanbul Ticaret Üniversitesi-Mimarlık Bölümü)

“Yapı Kabuğu-Enerji Etkinliği ve Çevre İlişkileri” Yrd. Doç. Dr. Ebru Karahan (Özyeğin Üniversitesi-Mimarlık Bölümü) / Yrd. Doç. Dr. F. İlgin Erkmen (İstinye Üniversitesi-Mimarlık Bölümü)

“Sürdürülebilir ve Çevre Dostu Yapı Malzemeleri” Prof. Dr. Hale Gezer (Marmara Üniversitesi-Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü)

“Yeşil Çatı Sistemleri” Yrd. Doç. Dr. Mert Ekşi (İstanbul Üniversitesi-Peyzaj Mimarlığı Bölümü)

Peyzaj Planlama Çerçevesinde Veri İşleme Analiz ve Değerlendirme Teknikleri başlıklı kolokyum konu ve konuşmacıları;

“Kentsel Peyzaj Planlama Yaklaşımı Doğrultusunda Veri Üretimi İşlenmesi ve Değerlendirilmesi” Peyzaj Yük. Mimarı Emel Seyrek Canatanoğlu

“Kentiçi Yaşama Ortamları” Nigar Küçük (Peyzaj Mimarı YL öğrencisi)

“Kent Faunası” Arş. Gör. Ömer Taha Sözgen (İstanbul Ticaret Üniversitesi- Çevre ve Doğa Bilimleri Uyg. Ve Arş. Merk.)

 

DİĞER Haberler

22 Nisan 2025
Mimari Proje 2 Dersi Kapsamında Karaköy Alan Gezisi Gerçekleşti! 9 Nisan 2025
WEFA 20. Yıl Mimari Eserler için Giriş Kapısı Tasarım Yarışması’nda Öğrencilerimiz Ödül Aldı! 30 Aralık 2024
Öğr. Gör. Nur Sümeyye Yalçın Koçak’ın Makalesi Yayınlandı! 25 Aralık 2024
Mimarlık Bölümü Öğrencilerimiz Allianz Teknik Deprem & Yangın Test ve Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti! 23 Aralık 2024
Mimarlık Bölümü Sergisi Açıldı! 16 Aralık 2024
Öğr. Gör. Nur Sümeyye Yalçın Koçak’ın makalesi yayınlandı! 6 Aralık 2024
Alçı ve Alçı Plaka Sistemleri – Ebru Sanatına Ultralight Yansımalar etkinliği gerçekleşti! 25 Kasım 2024
Ulusal Öğrenci 2025 Ajandası Kapak Tasarımı yarışmasında öğrencilerimiz ödül aldı! 7 Kasım 2024
Koruma ve Restorasyon Yüksek Lisans Programı Modern Mimarlık Mirasının Korunması sergisinin üçüncüsünü açtı ! 24 Ekim 2024
Proje Yönetimi ve Meslek Uygulamaları Dersi Kapsamında Teknik Gezi Gerçekleşti!