ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
2022-2023 Bahar Dönemi Merkezi Yatay Geçişi Kabul Edilen Yedek Öğrencilerin Kayıtları

2022-2023 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA ÜNİVERSİTEMİZE MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE

YATAY GEÇİŞİ KABUL EDİLEN YEDEK ÖĞRENCİLERİN KESİN KAYITLARI

Yedek Kayıt Tarihleri 06 Şubat 2023 – 07 Şubat 2023
Kayıt Saatleri 09:00 – 17:00
Kayıt Yeri Sütlüce Yerleşkesi

Ders Kayıtları 06 – 12 Şubat 2023
Ders Başlangıç Tarihleri 13 Şubat 2022

Kayıt işlemlerinizin tamamlanabilmesi için Fakülteniz tarafından belirlenen intibak kararınıza göre 06 – 12 Şubat 2023 tarihleri arasında ders seçim işlemlerini ÖBS üzerinden gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

MALİ İŞLER ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

MALİ İŞLER ÖDEME PROSEDÜRÜ İÇİN TIKLAYINIZ.

KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

• Lise diplomasının aslı ve fotokopisi (Lise diploması aslı Üniversitesinde bulunan öğrencilerin diplomaları, Üniversitemiz tarafından yazışma yapılarak )
  • Üniversitesinden alacağı, öğrencinin kullanımında bulunan kitap, materyal, cihaz vb. taşınır olup olmadığına ilişkin yazı,
  • Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisini yanınızda getirmeniz gereklidir. (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’mız tarafından aslı görülecektir.)
  • Yeni tarihli Öğrenci Belgesi aslı. (Başvuru gününden en fazla 15 gün önceki tarihli)
  • Üniversite Not Durum Belgesi aslı (Transkript),
  • Daha önce merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapmadığını gösteren
  • Disiplin cezası almadığına ilişkin belgenin aslı
  • YKS bütün puan türlerini ve puanları gösteren YKS sonuç belgesi/DGS ile yerleşenler için DGS sonuç belgesi,
  • YKS yerleştirme sonuç belgesi,
  • Son altı ay içinde, önden adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 3 adet 4,5 x 6 cm boyutunda fotoğraf (arkasında ad, soy ad yazılmalıdır)
  • %100 İngilizce veya %30 İngilizce destekli programlara kayıt için dil sınavı sınav sonuç

Geçerli İngilizce dil sınavları:

TOEFL IBT=72 geçerlilik süresi 2 yıl, YDS=60 geçerlilik süresi 5 yıl FCE=C süresiz,

PTE Akademik=55 geçerlilik süresi 2 yıl

• Sadece Havacılık Yönetimi Programı için; Adli sicil kaydı olmadığını gösteren belge ve tam teşekküllü devlet hastanesinden alacakları görevi yapmaya engel olabilecek (görme, duyma vb) sağlık sorunu olmadığına dair sağlık raporu,
  • Kayda gelmeden önce Öğrenci Bilgi Formu/Bilgi Paylaşım İzin Formu/Kişisel Verilerin Korunması İzin Formunu doldurup çıktı alınız.

Öğrenci Bilgi Formu için tıklayınız.

Bilgi Paylaşma İzin Formu için tıklayınız

Kişisel Verilerin Korunması İzin Formu için tıklayınız

KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Kurum içi yatay geçiş kayıt formu

Kayıt Formu için tıklayınız

1. YKS bütün puan türlerini ve puanları gösteren YKS sonuç belgesi/DGS ile yerleşenler için DGS sonuç belgesi,
  2. YKS yerleştirme sonuç belgesi,
  3. %100 İngilizce veya %30 İngilizce destekli programlara kayıt için dil sınavı sınav sonuç Geçerli İngilizce dil sınavları:

PTE Akademik=55 geçerlilik süresi 2 yıl

1. Sadece Havacılık Yönetimi Programı için; Adli sicil kaydı olmadığını gösteren belge ve tam teşekküllü devlet hastanesinden alacakları görevi yapmaya engel olabilecek (görme, duyma vb) sağlık sorunu olmadığına dair sağlık raporu,
  2. 2022-2023 öğretim yılı geçiş yaptığınız fakülte ücretinin ödenmiş olması

Mazereti olan öğrencilerimiz, kayıt için istenen belgelerle birlikte yatay geçiş kayıt formunu imzalayıp tarayarak https://ticaret.edu.tr/cozum-merkezi linkinden bağlı bulunduğunuz fakültenizi seçip ticket göndererek ödeme işlemlerini tamamladıktan sonra kayıt yaptırabilirsiniz.