ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
2024-2025 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Üniversitemize YKS ile Kabul Edilen Öğrencilerin Kesin Kayıt Duyurusu

2024-2025 ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYOR, İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KAYIT GÜNLERİNE BEKLİYORUZ.

Kayıtla ilgili tüm detaylara  2024-205 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt Kitapçığından ulaşabilirsiniz.

YÜZYÜZE VEYA ELEKTRONİK KAYIT YAPTIRACAK TÜM ADAYLARIMIZIN ÖNCELİKLE ÖN KAYIT İŞLEMİNİ TAMAMLAMASI GEREKMEKTEDİR.

ÖDEME İŞLEMLERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKTEN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS-ÖN LİSANS ÜCRETLERİ

1) ÖN KAYIT

Üniversitemize yerleşerek kayıt hakkı kazanan adaylar https://obs.ticaret.edu.tr/oibs/onk/ adresi üzerinden ön kayıtlarını tamamlayabilirler.

ÖN KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ

ÖN KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

2) ELEKTRONİK KAYIT

Üniversitemize 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında kayıt hakkı kazanan adaylar 19-21 Ağustos 2024 saat 23:59 ‘a kadar e-devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini yaptırabilirler.

E-DEVLET KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

3) YÜZYÜZE KAYIT

Elektronik kayıt yaptırmayan adaylar ise 19-23 Ağustos 2024 saat 17:30‘a kadar Üniversitemiz Sütlüce yerleşkesine gelerek kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.

Yüz yüze kayda gelecek öğrencilerin ön kayıt sisteminden sadece 1. aşamada istenilen kişisel bilgileri doldurduktan sonra Sütlüce yerleşkesine gelerek kayıt belgelerini ve varsa burs/indirim belgelerini teslim etmeleri gerekmektedir. Kayıt alanına aday öğrenci ile sadece 1 (bir) ilave yakını alınacaktır.

KAYIT SÜRECİNDE SIKÇA SORULAN SORULAR

Üniversitemiz Sütlüce Yerleşkesi’ ne şahsen gelerek yüz yüze kayıt yaptıran öğrencilerimiz, e-devlet üzerinden kayıt için giriş yapamazlar

İTO Üyelik İndirimi talebinde bulunan aday öğrencilerimizin okula kaydolduğu tarihten en az 6 ay öncesi odaya kayıtlı olunduğunu gösteren, üyenin adı ve soyadının yazılı olduğu ve “İstanbul Ticaret Üniversitesi`ne ibraz edilmek üzere hazırlanmıştır.” İbaresini içeren ıslak imzalı İTO Faaliyet Belgesini İstanbul Ticaret Odası`nın merkez veya hizmet birimden temin ederek kayda gelmeleri gerekmektedir.

Anonim şirketler için oda tarafından düzenlenen belgenin yanında, en az 6 ay önce ortak olunduğunu gösterir şirket pay defterinin ilgili sayfasının noter onaylı suretinin de ibraz edilmesi gerekmektedir.

İTO İndiriminden yararlanmak isteyen İstanbul Ticaret Odası üyesi firmalar adına belge düzenlenirken;

1. Oda ve vergi kaydının faal olması,
  2. Şahıs firmasının en az 6 ay öncesinden Oda’ ya kayıt olması,
  3. Firma kolektif, komandit veya limited ise;
  • Kurucu ortak olunması halinde, kuruluş tescilinin belge düzenleme tarihinden en az 6 ay öncesinden olması,
  • Bu firmalara sonradan hissedar olunması halinde ise en az 6 ay önceden hissedarlığın tescil edilmiş olması,
  • Talep sahibinin firmaya en az %10 hissedar olması

İstanbul Ticaret Odasınca araştırılacak temel konulardır.