İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE
ULUSLARARASI İLİŞKİLER
İngilizce
Cumhuriyetin 100. Yılında Müzik ve Kültür

İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “100. Yılında Cumhuriyet’in Müzik ve Kültür Yaşamına Bakışlar” konulu panel İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Panel, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Yasin Asal’ın açılış konuşması ile başladı ve moderatör Doç. Dr. Zeyneb Çağlıyan İçener’in sunuşu ve konuşmacıları takdimi ile devam etti. İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Sinan Turan ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilen Işıktaş Cumhuriyet dönemi müzik ve kültür olgularını modernleşme ekseninde değerlendirdi.

Turan ve Işıktaş konuşmalarını 18. Yüzyıl’dan itibaren Osmanlı Devleti’nde müziğin modernleşmesi ve siyasal etkisinden bahsederek başlattı ve 1950’lere kadar bu gelişim ve dönüşümün kültüre, siyasete ve topluma olan iz düşümlerini anlattı. Konuşmacılar sunum boyunca Hafız Burhan, Safiye Ayla, Münir Nurettin Selçuk gibi döneme damgasını vurmuş önemli sanatçıların orijinal ses kayıtlarını ve o döneme ait önemli görüntüleri dinleyicilere takdim etti.

Panel soru-cevap bölümünün ardından konuşmacılara teşekkür sertifikasının takdimi ile sonlandı.