İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE
ULUSLARARASI İLİŞKİLER
İngilizce
100. Yıl Etkinliklerinde Lozan ve Mübadele konuşuldu

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve İşletme Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Nurdan Tekeoğlu tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında düzenlenen “100. Yılında Lozan ve Cumhuriyet: Mübadele ve Toplumsal Yaşamın Değişimi” konulu panel Sütlüce Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Panelden önce Lozan Mübadelesini ele alan “İki Yaka Yarım Aşk” isimli kısa film gösterimi gerçekleştirildi. Filmin başrol oyuncusu, sanatçı Selda Alkor’un katılımıyla gerçekleşen ilk oturumda, filmin yönetmenliğini üstlenen İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nurdan Tekeoğlu ve filmin yapımcısı Orhan Tekeoğlu seyircilerden gelen soruları cevapladılar.

Film gösteriminin ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Yasin Asal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Esat Halil Ergelen sözlü tarih çalışmaları ve vakfın çalışmalarına değinirken, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Münevver Turanlı göç hikayesini paylaştı.

Dr. Öğr. Üyesi Ahu Paköz Türkeli, Çatalca Mübadillerinde ikinci ve üçüncü nesli karşılaştırdığı çalışmasını aktardı. Panelist Sosyolog Gülen Aksu Türker ise Rumeli Değerler Seti Araştırmasını sundu.