MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ TEKSTİL VE MODA TASARIMI
Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümümüze MESİAD’dan ÖDÜL

MESİAD tarafından her sene düzenlenen “Merter Moda Tasarımcılar Yarışması” bu yıl “Merter Moda 22” Sürdürebilirlik” temasıyla tüm tasarım öğrencilerine ve mezunlarına kapılarını açarak 6 Eylül 2022’de gerçekleşti. Alanında birçok ünlü tasarımcının ve başarılı hazır giyim ve tasarımı firmasının jürilik yaptığı yarışma, ilk olarak tekstil sanayicilerin konuşmaları ve çeşitli koreografi gösteriyle başladı. Yaklaşık 30 Üniversitenin katıldığı yarışmaya ilk 14’e kalan finalist tasarımcıların defilesi sergilendi. Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümümüz 4. Sınıf öğrencimiz Dilara Nazlı Kaya, Üniversitemizi temsilen “Royal Ontario Müzesi” temasıyla yarışmaya katılmış ve jüri değerlendirmesi sonucunda 3.lük almaya hak kazanmıştır. Bu sene Üniversitemizden mezun olan öğrencimiz yarışma sonucunda 20.000’lik para ödülünü hak etmiştir. Öğrencimizin bu başarısı diğer üniversiteler ve sanayiciler tarafından takdirle karşılanmıştır.