İŞLETME FAKÜLTESİ FİNANS VE BANKACILIK İngilizce
Finans ve Bankacılık Topluluğu Finansın Merkezi Londra’ya Eğitim Gezisi Düzenledi

Finans ve Bankacılık Topluluğu Finansın Merkezi Londra’ya Eğitim Gezisi Düzenledi

Üniversitemizin aktif toplulukları arasında olan Finans ve Bankacılık Topluluğu, geçtiğimiz hafta Finans’ın Merkezi Londra Eğitim Gezisi’ni gerçekleştirdi. Geziye Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esin OKAY ve BFT Yönetim Kurulu Başkanı Ecren GENÇ ile beraber fakülte öğrencileri katıldı.

Finans’ın Merkezi Londra Eğitim Gezisi’nin ilk durağı London Stock Exchange oldu. Burada okulumuza özel hazırlanan “Inside the Market” eğitimine katılan öğrencilere halka açılan şirketler ve açılmayan şirketler hakkında bir eğitim verildi ve piyasalardan bahsedildi. Ardından halka açık şirket olan Vodafone’un günün kapanış tahminini doğru yapan öğrencimize hediyeler verildi. Eğitime katılan tüm öğrencilerimize ise London Stock Exchange tarafından sertifikaları takdim edildi. Finans ve Bankacılık Topluluğu’nun ikinci durağı ise Bank of England ve Bank of England Museum oldu. Öğrencilerimiz burada İngiliz para biriminin geçmişten günümüze kadar olan değişimi ve işleyişini gözlemleyip bu konuda fikir sahibi oldular.

Gezinin 3.gününde European Banking Authority ile toplantı gerçekleştiren öğrencilerimiz EBA’nin nasıl yollar izlediği ve bağlantıları hakkında sohbet ettiler. Ardından yurtdışında izlenecek kariyer yolları ve olanakları hakkında EBA yetkilileri tarafından bilgi aldılar. İstihdam olanaklarını değerlendirdiler. Gezinin son gününde Londra’nın en iyi okullarından biri olan London School of Economics’i ziyaret eden üniversitemiz öğrencileri LSE hakkında detaylı bilgiler edinip üniversitemizin lisans, yüksek lisans ve finans enstitüsünden bahsederek üniversitemizi tanıttılar. LSE ile okulumuz öğrencileri ortak projeler ve etkinlikler hakkında fikir alışverişinde bulundular. Finans ve Bankacılık Topluluğu öğrencilerinin düzenlediği Finans’ın Merkezi Londra Eğitim Gezisi’ne desteklerinden dolayı İTO Finans Komitesi’ne ve üniversitemize teşekkür ederiz.