İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI
TRT İletişim ve Medya Eğitimi

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi, medya profesyonellerini öğrencileriyle buluşturmaya devam ediyor. Fakültenin Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) işbirliği ile düzenleyeceği online etkinlikte, geleceğin iletişimcilerine 12 farklı konuda eğitim verilecek. İletişim ve Medya Eğitimi, 29-31 Mart tarihlerinde yapılacak. Etkinlik kapsamında ayrıca TRT’de staj ve iş imkanları da tanıtılacak.

 

Programda ilk olarak spiker Fulin Arıkan, ‘İletişim nedir’ konulu bir seminer verecek ve Türkçe’nin doğru kullanımına dair bilgiler aktaracak. Belgesel yapımcısı Zeynep Keçeciler ise belgesel yapımcılığını anlatacak ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak. Keçeciler, daha sonra çatışma ve kriz ortamlarında program çekim stratejilerine dair bir ders verecek. Programda Keçeciler’in yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği bir belgesel gösterimi de olacak.

 

Genç iletişimciler, televizyon haberciliğinin inceliklerini, haber yazım tekniklerini ve röportajların nasıl yapılması gerektiğini muhabir Abdullah Koltuk’tan dinleyecek. Koltuk, bu alandaki tecrübeleri ile katılımcılara yol gösterecek. Muhabir Mehmet Kancı, savaş muhabirliği ve uluslararası habercilik derslerini verecek. Kancı, programın son gününde ise haber editörlüğü dersi ile genç iletişimcilerle tekrar buluşacak. Bu dersin ardından kameraman Sabri Savcı, mobil cihazlarla yayın kalitesinde nasıl çekimler yapılabileceğine dair bir sunum yapacak.

 

Eğitimlerde ayrıca TRT’de iş ve staj imkanları da değerlendirilecek. İnternet üzerinden kayıtların alınacağı eğitimler dijital ortamda gerçekleştirilecek. Programla ilgili ayrıntılara ve başvuru şartlarına İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin web sayfasından ulaşılabiliyor.