İŞLETME FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ
THY’de işiniz hazır

THY’de işiniz hazır

Türk Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı “Havacılık Sektörünün Geleceği” konulu konferansta İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. THY’nin son 12 yılındaki gelişimini değerlendirdiği konferansta, öğrencilere bir de söz verdi: Bu yaz, bağlı şirketlerimizde yarı zamanlı işiniz hazır.

Üniversitenin Küçükyalı Yerleşkesi’nde Sivil Havacılık Kulübü’nün düzenlediği konferansa katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı yoğun ilgi gördü. Konuşması boyunca Türk havacılık sektörünün gelişimi, dünyada havacılık sektörünün durumu ve Türk Hava Yolları’nın başarısı hakkında bilgi veren başkan büyümeyle birlikte yetişmiş eleman ihtiyacının da hızla arttığını vurguladı. Öğrencilerden kendilerini iyi yetiştirmelerini istedi ve yabancı dile de özellikle önem vermeleri gerektiğini belirtti.


THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu


“THY artık bir dev”

THY’nin hedeflerinden de bahseden Hamdi Topçu, “Türk havacılık sektörü hızlı bir gelişim gösteriyor.  Türk Hava Yolları, Türkiye’nin en çok vergi ödeyen ikinci kuruluşu haline geldi. Hedefimiz birinci sıraya yükselmek. Filomuza yeni uçaklar katıyoruz. Dünyada hava taşımacılığında payımız hızla artıyor. 650 yeni pilota ihtiyaç duyuyoruz. Keza yer hizmetlerinde de eleman ihtiyacımız katlanarak artıyor. Genç ve dinamik, iyi yetişmiş personele kapımız açık. Siz kendinizi iyi yetiştirin, işiniz hazır. Bu yaz sizleri yarı zamanlı çalışmak üzere bekliyoruz.” dedi. THY Yönetim Kurulu Başkanı, yaz tatilinde çalışmak isteyen öğrencilerin bir listesinin oluşturulmasını ve kendilerine iletilmesini istedi.



“Pilot olun”

Türk Hava Yolları’nın son yıllardaki gelişimini ve dünya havacılık sektöründeki yerini rakamlarla ortaya koyan THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, elemen ihtiyacı nedeniyle başka ülkelerden işgücü ithal ettiklerini de anlattı. Gençleri pilot olmaya davet eden Topçu, “Yanlış bir algı var. Pilot eğitim ücretleri yüksek deniyor. Biz para almıyoruz. Yetiştirdiğimiz pilot zaten çalışanımız oluyor ve eğitim ücretini çalışırken maaşından tahsil ediyoruz. Peşin olarak aldığımız bir para yok” diye konuştu.



“Uçak Teknisyenliği Bölümü açılsın”

THY Yönetimi Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, konferans sırasında İTO ve İstanbul Ticaret Üniversitesi yönetimine de açık bir çağrıda bulundu:

“Uçaklarımızın bakım ve onarımında yetişmiş personel açığımız var. Özellikle de teknisyen açığımız. Şu an bir teknisyen, uçak mühendisinden bile fazla kazanıyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde uçak teknisyenliği bölümü açılmasını isterim. Bu alan şu an boş ve bizim de teknisyenlere ihtiyacımız var.”

Konferans sonrası soruları yanıtlayan Topçu’nun, gelen sorular nedeniyle hayli neşelendiği gözlendi Etkinliğe,  İTO Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Hasan Erkesim, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Baz, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüner Şencan, Sivil Havacılık Kulüp Danışmanı Dr. Okşan Artar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.