İŞLETME FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ
İstanbul Ticaret Üniversitesi ve MNG Havayolları Arasında İşbirliği
Haber Tarihi: 16.03.2020
İstanbul Ticaret Üniversitesi sektör iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye’nin tarifeli kargo uçuşları yapan tek özel ulusal havayolu şirketi olan MNG Havayolları ile öğrencilerin iş yeri eğitimi programı kapsamında protokol imzalandı.
Üniversitede düzenlenen imza törenine İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Şimşek, MNG Havayolları Planlama ve Koordinasyon Başkanı Atilla Arıkan, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Sinem Akkaya Güleryüz, Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Okşan Kibritçi Artar, bölüm akademisyenlerinden Doç. Dr. Elif Güneren Genç, Öğr. Gör. Mustafa Emre Taşçı ve Arş. Gör. Pınar Turan katıldı.
İmzalardan önce açıklama yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Şimşek, İstanbul Ticaret Odası gibi önemli bir yapının kurduğu üniversite olarak temel hedeflerinden biri olan reel sektör ile birlikte hareketin gerçekleştiği uygulamalı eğitimlerin önemini belirtti. Prof. Dr. Şimşek konuşmasında bu tarz anlaşmaların üniversitemiz öğrencilerinin kariyer planlamalarındaki önemine vurgu yaptı. Bu iş birliğinin hem sektör hem de üniversite açısından önemli bir kazanç olup, kısa soluklu olmayan uzun vadeli programların çok daha etkin başarılara imza atılmasında etkili olduğunu ifade etti.
MNG Havayolları Planlama ve Koordinasyon Başkanı Atilla Arıkan da MNG Havayolları olarak liyakat temelli bir yaklaşım benimseyen kurum kültürü içerisinde bu tarz uzun soluklu projelere önem verdiklerini söyledi. Arıkan, MNG Havayolları olarak, ülkenin hava taşımacılığı açısından tüm dünya pazarlarına etkin çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Birçok hatta elde ettikleri önemli kazanımlarından bahseden Arıkan, bu çalışmalar sırasında ise geçmişten gelen yoğun birikimin ve sahip oldukları entelektüel sermayenin kritik etkisinin önemli olduğunu ifade etti. Arıkan imzalanan bu protokol sayesinde gerek öğrenciler için uygulama pratiği ve gerekse de ilerleyen süreçte kuruma olan katkısı açısından üniversite ile yapılan iş birliğinin değerinin altını çizdi.
MNG Havayolları İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Sinem Akkaya Güleryüz ise halihazırda hızlı bir şekilde protokol dâhilinde son sınıf öğrencilerini bölümleri ile ilgili birimler olan hava kargo, uçuş planlama, operasyon kontrol merkezi ve uçak altı pozisyonlarında aktif görevlerde eğitim ve uygulama süreçlerine dahil ettiklerini belirtti.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Okşan Kibritçi Artar, öğrencilerin bu süreçte sahip oldukları heyecanın bölümün temel dinamiklerinden biri olduğunu ifade etti. Artar, bölüm olarak havacılık sektörü ile zaman içerisinde geliştirdikleri müfredat yapısının birçok havacılık sertifikasyonunu içerdiğini belirtirken ilerleyen süreçlerde müfredat yapısının karşılıklı işbirliği yapılan tüm havacılık paydaşları ile sektörün ihtiyaçları doğrultusunda sürekli aktif şekilde geliştirilmeye devam edileceğini vurguladı. Aynı zamanda öğrenciler açısından lisans eğitimleri boyunca edindikleri teorik bilgiyi pratiğe dönüştürebilmeleri için müthiş bir fırsat olduğunu dile getirdi. Doç. Dr. Kibritci Artar öğrencilerin operasyon birimlerinde dönüşümlü olarak çalışacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken programın amaç ve kapsamı doğrultusunda MNG Havayollarının doğru adres olduğunu sözlerine ekledi.
Öğr. Gör. Mustafa Emre Taşçı, yapılan bu çalışmalar açısından gerek işyeri eğitimi ve gerekse bu süreci destekleyecek staj çalışmalarında öğrencilerin uzun vadeli ve aynı zamanda sektörün ihtiyaçlarına göre kendilerini geliştirebilecekleri bu işbirliğinin zaman içerisinde çok daha detaylanarak birçok akademik çalışma içinde temel teşkil edeceğini söyledi.
Konuşmaların ardından Planlama ve Koordinasyon Başkanı Atilla Arıkan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Şimşek protokolü imzaladı ve karşılıklı hediyeler takdim edildi.