Haberler

Akademisyenlerimiz Özbekistan’da Uluslararası Konferansta

Özbekistan’ın Hokand şehrinde 7- 10 Haziran 20022 tarihlerinde düzenlenen “Hokand Hanlığı’nın Türk Halkları Devletçiliği ve Kültürel Mirasın Gelişimindeki Yeri” konferansına üniversitemizden Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Yasin Asal ile TİCARET TÖMER Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Zebiniso Kamalova katılarak birer bildiri sundu.

Türk dünyasından, Rusya’dan ve Batı ülkelerinden çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve sanatçının katıldığı konferansta sekiz oturum düzenlendi. Doç. Dr. Asal bir oturumda “Türk Dünyasında Entegrasyonun Ekonomi Politiği: Türk Devletleri Teşkilatı Projeksiyonu” başlıklı bir bildiri sunarken Dr. Kamalova ise “Şahsiyet ve Siyaset, Hokand Hanlığının Son Hükümdarı Hüdayar Han Şahsiyetinin Hanlıktaki Siyasi Hadiselere Etkisi” başlıklı bildiriyle konferansa katkı sundu.

Konferansa katılan akademisyen, sanatçı ve araştırmacılar, bir dönem Hokand Hanlığına başkentlik yapmış, Fergana Vadisinin kalbi konumundaki şehri de gezdi. Hüdayar Han Sarayı, ihtişamıyla katılımcılar üzerinde derin izler bıraktı.

Özbekistan Kültür Bakanlığı, Özbekistan Eğitim Bakanlığı ve Fergana Valiliği’nin desteğiyle düzenlenen konferans, Hokand Üniversitesi, Taşkent Şarkşunaslık Üniversitesi, İpek Yolu Uluslararası Turizm ve Medeni Miras Üniversitesi ve TÜRKSOY’un ortak organizasyonuyla düzenlendi.

Akademisyenlerimiz Doç. Dr. Asal ve Dr. Kamalova, üniversitemizin stratejik ortaklarından Özbekistan Devlet Gelişim Stratejisi Merkezi’ni de ziyaret ederek Merkez Başkanı Eldor Tulyakov ile fikir alışverişinde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Taşkent Büyükelçiliği’ne de nezaket ziyaretinde bulunan akademisyenlerimiz, Büyükelçilik Basın Müşaviri Hamdi Turşucu ile görüştü.

DİĞER Haberler

5 Mart 2025
İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Türk Devletleri Teşkilatı Vizyon ve Gelecek İnşası Paneli Düzenlendi 9 Ocak 2025
Dijital Çağda Siyaset ve Uluslararası İlişkilerin Dönüşümü Anlatıldı 23 Aralık 2024
Üniversitemizde Dijitalleşme ve AB Projeleri Konuşuldu 9 Aralık 2024
IRCICA Genel Kurulu İstanbulda Gerçekleştirildi 2 Aralık 2024
Fakültemizden TÜBİTAK Proje Başarısı 6 Kasım 2024
Üniversitemizin Öğretim Üyeleri İtalya’da Dijital Diplomasi Projesi Konferansına Katıldı 13 Mayıs 2024
Antik Çağdan Geleceğe “PARA” 8 Mayıs 2024
Öğrencilerimiz Sempozyumda Birincilik Ödülü Aldı 7 Mayıs 2024
98. Yılında TÜİK & Üretimden Sunuma İstatistik 7 Mayıs 2024
Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümümüze STAR Akreditasyonu!