İNSAN VE TOPLUM
BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Turgut Reis’ten Günümüze Akdeniz’in Jeostratejik Yükselişi Konferansı Gerçekleştirildi

Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mim Kemal Öke ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümümüz Doktorantı Bahri Sarp Yılmaz 17 Mayıs’ta Piri Reis Üniversitesi’nde ağırlandılar. SKS Müdürü Necmettin Özçelik ve Doç. Dr. Sinan Bayraktar’ın ev sahipliğinde Üniversiteyi gezen Prof. ÖKE ve Bahri Sarp YILMAZ, E. Oramiral Sn. Metin Ataç’ın kurduğu DETAM’da (Deniz Tarihi Merkezi) denizcilik stratejisi üzerine bilgi alışverişinde bulundular.

Üniversitenin simülatör ünitelerinin gezilmesini takiben başta Rektör Prof. Dr. Nafiz Arıca ve yardımcılarının da bizzat iştirak ettiği konferansta Öke ve Yılmaz, Turgut Reis’ten günümüze Akdeniz’in jeostratejik yükselişini anlattılar.

İlgi ile dinlenen bu toplantı aynı zamanda çevrimiçi olarak da yayınlandı.