İslam Ekonomisi ve Ekonomik Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Tarafından Düzenlenen Katılım Genç Gelişim Özel Programı Başlıyor

katılım genç

Katılım Finans alanında insan kaynağı potansiyelinin artırılması, mevcut insan kaynağının geliştirilmesi ve bu alandaki farkındalığın ve finansal okuryazarlığın yükseltilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ve IFCap Building iş birliğinde 2021 yılında hayata geçirilen “Katılım Genç Gelişim (KGG)” programının, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen genç yetenekleri kapsayacak şekilde istihdam garantili olan özel programına başvurular 23 Mart 2023 tarihinde başladı.

Depremden etkilenen 11 ilde kendileri veya birinci derece yakınları ikamet eden veya bu illerdeki yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören, üniversitelerin lisans son sınıf, yüksek lisans/doktora öğrencisi veya üniversite mezunu, tüm genç yeteneklerin katılımına açık olan program için başvurular, tarihi 31 Mart 2023’e kadar devam edecek. Depremlerden etkilenen gençlerin istihdamına doğrudan destek olmak amacıyla başlatılan Katılım Genç Gelişim Özel Programı’nı başarıyla tamamlayanlara, katılım finans kuruluşlarında kariyerlerine doğrudan başlama fırsatı tanınacak ve “Katılım Finans Temel Eğitim Sertifikası” almaya hak kazanacaktır.

Program hakkında ayrıntılı bilgi almak ve başvuru formunu doldurmak için: https://katilimgencgelisim.cbfo.gov.tr/