Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi
III. ULUSLARARASI TOPLUMSAL CİNSİYET ADALETİ KONGRESİ “KADIN VE AİLE”

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresinin 3.sünü “Kadın ve Aile” temasıyla gerçekleştirdi. 

KADEM, 7 Mart 2017 tarihinde, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Konferans Salonu’nda “3. Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi: Kadın ve Aile”yi düzenledi. Kongreye KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz, KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, yönetim kurulu üyeleri,  İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren ve yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen yer aldı.

Kongreye ev sahibi olarak Kadın ve Demokrasi Derneği Genel Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

IMG_2471

Açılış töreninin ardından düzenlenen panelde Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tekin, Sosyolog Yazar Nazife Şişman, Prof. Dr. Farid Sufian bin Shuaib ve Prof. Dr. Sefa Saygılı konuşmalarıyla yer aldı.

Aile ve Evlilik, Aile İçi Şiddet ve Kadın, Aile ve Çalışan Kadın, Aile ve Göç, Aile ve Toplumsal Cinsiyet Rolleri, Ailenin Tarihsel ve Mekansal Analizi, Aile ve Kitle İletişimi, İslam’da Aile, Gelenek ve Modern Arasında Aile başlıklarıyla gerçekleşen oturumlarda; ülkemizde kadının toplumsal, akademik, siyasal, ekonomik ve sosyal yaşamdaki yeri ve statüsü konusuna toplumsal cinsiyet adaleti çerçevesinde “Kadın ve Aile” başlığında farklı bakış açıları getirilmesine çalışıldı.

Kongrede sunulan bildirilerle; aile kurumunun durumunun tespiti ve desteklenmesine yönelik küresel fikir alışverişlerine imkân verilerek bu konudaki bilgilerin ve deneyimlerin paylaşıldığı disiplinler arası bir tartışma platformunun oluşturulması, günümüzde kadın ve ailenin karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik yeni arayışların tartışılmasına olanak sağlanması, kadın ve ailenin desteklenmesi amacıyla yürütülen politikaların ulusal ve uluslararası ölçekte müzakere edilmesi, yeni stratejilerin ve uygulamaların alt yapısının oluşturulmasına katkı sağlandı.