İstanbul Ticaret Üniversitesi Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Ticaret Genç KADEM Kulübü işbirliğinde “Sosyal Girişimciler ile Tecrübe Paylaşımı” seminer dizisi bu ay da genç girişimcimiz ile devam etti. Toplumda değişimin nabzını tutan, alanlarında başarılı, deneyimli kişilerle birlikte olacağımız seminer dizisinin ikinci konuğu BİOLIVE Yönetim Kurulu Başkanı Duygu Yılmaz oldu.
Duygu Yılmaz, ‘Biolive’ ismini verdiği zeytin özütünden antimikrobiyal bioplastik yüzeyler üretme projesi ile doğada zamanla kaybolarak çevreyi koruyan, antibakteriyal özelliğiyle insan sağlığıyla uyumlu, gıdaların raf ömrünü artıran ve ucuz plastik yüzeyler üretiyor. Biyo atıklardan üretilen doğada kaybolabilen, çevreci plastiklerin; gıda ambalajlama, saklama kapları, buzdolapları ve ev aletleri ile ilgili kullanım alanları olacak.
Böylece Yılmaz, babasının her gün zeytin çekirdeği yuttuğu bunun üzerine merakla zeytin çekirdeğini araştırmaya başladığını ifade etti. Piyasanın biyoplastik pazarına olan yönelimini de fark edip çalışmalarını kendi ekolojik kaygılarıyla da birleştirerek bu merakını iş fikri ve planına dönüştürmüş oldu.
Kadın girişimcilere iş fikirlerini hayata geçirme, iş kurma ve sonrasında takip-destek programları gibi fırsatlardan yararlanan Duygu Yılmaz, yabancı firmalardan da teklifler almasına rağmen ülkesinde kalmaya karar verdiğini söyledi. Ülkemizin üreten insana ve kadınlara ihtiyacı olduğuna inandığını dile getiren Yılmaz, Türkiye’nin önde gelen firmalarından yatırım alarak şirketini kurduğunu ve hedefinin Avrupa pazarına çıkmak olduğunu belirtti.
Duygu Yılmaz, İnovasyonda Kadın olarak yer almanın özellikle de plastik sektöründe çok zor olduğunu, bu zorluğu azim, cesaret ve sabırla aştığını dile getirerek şimdilerde ise adeta bir çocuğun büyümesini izler gibi projesinin ve şirketinin büyümesini büyük bir zevkle izlediğini belirtti.