Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Girişimcilik Eğilimi Endeksi Projesi Bilgilendirme Toplantısı

Girişimcilik Eğilimi Endeksi Projesi Bilgilendirme Toplantısı İstanbul’daki üniversite öğrencilerine yönelik yapıldı.

Doç. Dr. N. Öykü İyigün’ün müdürü olduğu İstanbul Ticaret Üniversitesi Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu İcra Kurulu’nun bir senedir ortak yürütmekte olduğu “İstanbul’daki Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimi Endeksi” projesinin saha çalışmasına dair bilgilendirme toplantısı, 30 Kasım 2016 tarihinde üniversitemiz ev sahipliğinde yaklaşık 30 üniversitenin temsilcisi ile gerçekleştirildi.

TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Araştırma ve Yayınlar Çalışma Grubu Başkanlığını da yürüten Doç. Dr. N. Öykü İyigün, hem projenin bir senelik gelişme sürecini katılımcı üniversite temsilcilerine ve TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu’na aktardı, hem de yapılacak olan saha çalışmasının aşamaları ve takvimi hakkında sunum yapıp, bilgi verdi.

İyigün’ün öğrencileri endeks hakkında bilgilendirmesinin ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can Ordu’nun başkan yardımcılık görevini üstlendiği TOBB Girişimci Kulüpler Platformu’nun da ön lansmanı gerçekleştirildi. Girişimci Kulüpler Platformu’nun yönetim kurulu üyeleri ve TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu’nun ilgili temsilcisi Emre Urfalı platformun amacı ve planlanmış etkinlikler ile ilgili bilgi verdi.

Programın üçüncü ayağında ise ekosistem buluşmalarından sorumlu TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu temsilcisi ve üniversitemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Ertemel, ekosistem buluşmaları ile ilgili bilgi verdi. Buluşmaların şu ana kadar melek yatırım ağları, kuluçka merkezleri,  sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler ile gerçekleştiğini ve bu ayağında da öğrencilerin fikir ve önerilerini almak için buluşmanın gerçekleştiğini ifade etti.

Program, TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Abdülsamet Temel’in konuşması ve öğrencilerin beyin fırtınası ile fikir paylaşımında bulunmasının ardından, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Toplanti Foto-1Toplanti Foto-4Toplanti Foto-3Toplanti Foto-2