Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Ekonomi “Yılın Ekonomiye Katkı Sağlayan Genç Akademisyeni” Ödülü

Ekonomi TÜRGEB Ödülleri’nde “Yılın Ekonomiye Katkı Sağlayan Genç Akademisyeni” ödülünü, İstanbul Ticaret Üniversitesi Liderlik ve Girişimcilik Merkezi Müdürü Doç. Dr. N. Öykü İYİGÜN kazandı!

Genç MÜSİAD tarafından her sene organize edilen TÜRGEB (Türkiye Genç Ekonomi Başarı) Ödülleri, bu sene 03.01.2017 tarihinde sahiplerini buldu. Birçok üniversite ve kurumun temsil edildiği törende, yılın genç girişimcisi, yılın genç profesyonel yöneticisi, yılın genç mucidi, yılın ekonomiye katkı sağlayan genç akademisyeni, yılın üniversite kulübü gibi farklı kategorilerde başarı gösterenlere ödülleri MÜSİAD Genel Merkezi’nde yapılan tören ile takdim edildi.

Türkiye genelindeki üniversitelerde “girişimcilik” konusunda faaliyet gösteren, çalışmalarda bulunan ve değer yaratan akademisyenler arasında finale kalarak “Yılın Ekonomiye Katkı Sağlayan Genç Akademisyeni” kategorisindeki ödülü, İstanbul Ticaret Üniversitesi Liderlik ve Girişimcilik Merkezi Müdürü Doç. Dr. N. Öykü İYİGÜN kazandı. 

Doç. Dr. N. Öykü İYİGÜN Kimdir?

1981 İstanbul doğumlu olan Doç. Dr. Öykü İyigün, lisans öğrenimi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde, yüksek lisans öğrenimini Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İşletmecilik programında, doktorasını aynı üniversitede Yönetim ve Organizasyon alanında tamamlamış ve doktora öğrenimi boyunca Boğaziçi Üniversitesi dâhil, birçok saygın eğitim kurumunda çalışmalarına devam etmiştir. Çok iyi derecede İngilizce ve iyi derecede Almanca bilmektedir.

Profesyonel kariyerinde önce uluslararası şirketlerde ve 2008 yılından itibaren İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. 2015 yılı Haziran ayından itibaren İstanbul Ticaret Üniversitesi Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Araştırma ve Yayınlar Çalışma Grubu Başkanı ve Dünya Sürdürülebilir Enerji Enstitüsü (World Sustainable Energy Institute) Danışma Kurulu üyesidir.

“Striving for Excellence – Mükemmellik için Çabalamak” sadece şahsi olarak değil, İstanbul Ticaret Üniversitesi Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak merkezin de sloganı olarak belirlenmiştir. “Striving for Excellence”; sade ama güçlü bir ifadedir. Mükemmeliyete ulaşmak adına çok çalışmayı, olaylara farklı perspektiflerden bakabilmeyi, zorluklar karşısında yılmamayı ve ilk günkü heyecanı yitirmeden tutku ve enerjiyi en yüksek seviyede tutmayı anlatmaktadır.

Turgeb-1Turgeb-2Turgeb-3