İŞLETME FAKÜLTESİ LOJİSTİK YÖNETİMİ
Marport Liman İşletmelerine Teknik Gezi Düzenlenmiştir

Bölümümüz tarafından 05.12.2018 tarihinde Ambarlı’da bulunan Marport Liman İşletmelerine teknik gezi düzenlenmiştir.

Deniz yolu taşımacılığı dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Nagehan UCA ve kariyer merkezi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen teknik gezi sayesinde öğrenciler, limanlardaki operasyonel işleyişi yerinde görme imkânı bulmuşlardır. Bölgedeki en yüksek elleçleme kapasitesine sahip konteyner terminallerinden biri olan Marport Türkiye genelinde elde ettiği pazar payı ile konteyner limancılığındaki önemli kuruluşlardan birisidir. Yapılan teknik gezi ile öğrenciler deniz yolu taşımacılığı dersi kapsamında öğrendikleri bilgileri uygulamalı olarak görme şansı elde etmişlerdir. Liman sahası içinde kullanılan ekipmanları, geminin yanaşma, boşaltma, yükleme ve gümrük operasyonlarını, dolu ve boş konteynerlerin istiflenmesini ve liman sahası içinde gerçekleşen diğer operasyonları yerinde gözlemlemişlerdir.