İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MATEMATİK
Multidisipliner Yaklaşımlar Seminer Dizisinin İlki Gerçekleşti

Matematik Topluluğunun katkılarıyla gerçekleşen Matematik ve Multidispliner Yaklaşımlar seminer dizisinin ilki 28 Mayıs 2021 Perşembe günü İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube kanalında gerçekleşti.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necip Şimşek ve İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Hundur’un katıldığı programda oldukça geniş yelpazede konular ele alındı. Matematik ve fiziğin kesiştiği noktalar, her ikisinin insan hayatındaki yeri, bilimin geldiği noktada matematiğin katkısı gibi hususlardan bahsedildi. Matematik bir keşif midir yoksa icat mı sorusu hem matematik hem fizik penceresinden tartışıldı. Gelişmekte olan çağda her iki disiplinin hangi alt dallarının yükselişte olduğu genişçe yer buldu. Hocaların akademideki kişisel serüvenleri, çalışma disiplinleri ve bilime bakışlarının da konuşulduğu etkinlik, öğrencilere verdikleri değerli tavsiyeler ile son buldu.