İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MATEMATİK
Matematik Film Günlerinin İlki Gerçekleşti

Matematik Topluluğu’nun uhdesinde gerçekleşen Matematik Film Günlerinin ilk filmi olan Good Will Hunting, 7 Mayıs 2021 günü Zoom platformunda öğrencilerin ve bazı hocaların katılımıyla  izlendi.

Film bittikten sonra matematiksel bir çerçevede kritiği yapıldı. Öğrencilere ilham verici nitelikte olan film, oldukça beğeni toplaması yanında, öğrencilerin zihninde yeni kapılar açılmasına vesile oldu.

Massachusetts Üniversitesi’nde çalışan bir hademe olan Will Hunting’in hayatını konu edinen filmin hikâyesi kısaca şöyle: Başlarda çocukluk arkadaşları ile genelde sorun çıkaran birisi olan Will, en son ettiği kavga yüzünden hapis cezası alır. Daha önce Will’in yeteneğini fark edip araştıran üniversite profesörü bir şartla Will’e kefil olup hapishaneden çıkarılmasını sağlar. Tek şart Will’in bir terapist tarafından tedavi edilip içindeki öfkenin dindirilp iyileşmesini sağlamaktır.