İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEDYA VE İLETİŞİM
İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri TRT Stüdyolarını Ziyaret Etti

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi, Medya ve İletişim Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, Araştırma Görevlisi Gizem Gülsün Türeli eşliğinde Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (TRT) İstanbul Ulus’taki yayın ve yapım birimlerini ziyaret ederek, televizyon yayıncılığını yerinde gözlemleme fırsatı elde etti.

TRT World ve TRT Arapça stüdyoları başta olmak üzere, kurum bünyesindeki çok sayıda birimi ziyaret eden öğrenciler, ‘‘TV’de günlük yayın akışının işleyişi, stüdyo ortamındaki çalışma prensipleri, canlı yayında programın akışı, televizyon rejisindeki çalışma sistemi ve iş akışı’’ gibi konularda kurum yetkililerinden bilgi aldı.

Teknik ekipmanları inceleme ve stüdyoları gezme fırsatı yakalayan öğrenciler aynı zamanda ‘‘yayın öncesi hazırlıklar, kurum kültürü, medya çalışanı olmak, medyada haber ve yayın üretim süreçleri’’ gibi konularda bilgi sahibi oldu.

İletişim Fakültesi öğrencileri önümüzdeki günlerde de sektör ziyaretlerine devam edecek.

Haber: İsmail Mücahit Aydemir