İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEDYA VE İLETİŞİM
Metin Yener ile Balat Fotoğraf Turu Etkinliği Düzenlendi

Muhabir:
Gamze Çuval


İstanbul Ticaret Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri Gazeteci-Fotoğrafçı Metin Yener ile 10 Mayıs tarihinde fotoğraf çekimi için Balat’ta bir araya geldi.

Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinin fotoğraf çekim tekniklerini öğrenirken uygulayabilmesi için planlanan etkinlik, saat 13:30’da Edirnekapı surlarında başladı. Bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşan usta fotoğrafçı Metin Yener, “ Önemli olan çektiğin fotoğrafın haber niteliği taşıması için en uygun açıyı bulmaktır” diyerek fotoğrafın açısı, ışık, netlik gibi konularda bilgi verdi.
Metin Yener, İstanbul’un güzelliklerinden, Balat’ın eşsiz tarihinden bahsederken, fotoğraf çekmenin inceliklerine değinerek öğrencilere ipuçları verdi. Öğrenciler, Metin Yener’in verdiği ipuçları sayesinde çekimlerini gerçekleştirdi. Hem teorik hem de uygulama açısından oldukça faydalı olan etkinlik, öğrencilerin portfolyo oluşturmalarına da katkı sağladı.

Fotoğraf çekimi, 17.30 sularında Balat’ın güzelliklerle dolu ara sokaklarında son buldu. Öğrencilerin talebi üzerinde İstanbul’da farklı bir rota üzerinden etkinliğin tekrarlanması planlandı.

 

Öğrenci Fotoğraflarından Bazıları:

Nurcan Köse

Nurcan Köse

Beyza Cino

Gamze Çuval