İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEDYA VE İLETİŞİM
İstanbul Ticaret Üniversitesi Yeni Stratejik Planlama Dönemine Giriyor

Muhabir: Merve Arslan

Ocak ayı itibariyle göreve başlayan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak ile öğrenci uygulama birimi Haber Postası gazetesi kapsamında röportaj gerçekleştirildi. Sütlüce kampüsü rektör makamında gerçekleştirilen röportajda, üniversitenin yeni stratejik planlaması ile vizyon ve misyonuna dair görüşler alındı.

Rektör Prof. Dr. Ömer Torlak, üniversitenin mevcut durumuna dair çalışmalar yürütüldüğünü ve elde edilen veriler ile birlikte özellikle 2023-2024 akademik döneminden itibaren yeni stratejik planlama dönemine geçileceğini belirtti. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin İstanbul Ticaret Odası’nın üniversitesi olmasının avantajlarından birinin geniş bir çevrede oldukça önemli dış paydaşlara sahip olması olduğunu belirten Rektör Torlak, dış paydaşlar ile öğrenci iş birliklerinin artırılmasının hedeflendiğinin önemine vurgu yaptı.

Bugünün dünyasında yaparak öğrenmenin çok önemli hale geldiğini ifade eden Rektör Torlak, bu kapsamda hem öğretim üyeleri hem de öğrenciler için yeni işbirlikleri planlarının müjdesini verdi. 2023-2024 akademik yılı itibariyle somut bir şekilde planların öğrencilerin istifadesine sunulmaya çalışılacağını ifade eden Rektör Torlak, Mümkün olduğu kadar öğrencilerimizin organizasyon yeteneklerini güçlendirme aşamasında öğrenci toplulukları faaliyetlerini daha aktif hale getirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Öğrencilerin sosyal sorumluluk ve gönüllülük çalışmaları projelerinde görev almalarının ve bu kapsamda bir ekibin parçası olarak bir projeyi planlama ve tamamlama süreçlerinde yer almalarının önemine vurgu yapan Rektör Torlak, yeni nesil girişimcilik dersleri ile öğrencilerimizi akademisyenler ile beraber proje yapmaya hazır hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Röportajın devamı Haber Postası Mayıs 2023 sayısında.