İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEDYA VE İLETİŞİM
Medya ve İletişim Bölümü Akreditasyon Sürecini Başlattı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü, İletişim Araştırmaları Derneği’nin (İLAD) İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından yürütülecek süreç için başvurusunu tamamladı.

Türkiye’de İletişim Bilimi alanında üniversitelerin verdiği eğitimin belirli kriterler çerçevesinde yürütülmesini ve denetlenmesini sağlamak ve bu kapsamda İletişim Fakültesi öğrencilerinin aldığı eğitimin seviyesini yükseltmek ve belirlenen standartların sürekliliğini sağlamak amacıyla yürütülen akreditasyon süreci, uzun süreli titiz bir ön hazırlık çalışmasının ardından başlatıldı. Teknik donanımdan akademisyenlerin niteliğine kadar her sürecin incelendiği akreditasyon çalışması için Medya ve İletişim Bölümü bünyesinde Akreditasyon Komisyonu kurularak mevcut durumun ve eksikliklerin tespit edilmesi, tespit edilen eksiklerin giderilmesi, müfredatların akreditasyon kriterlerine uygun olarak güncellenmesi gibi pek çok başlık üzerine iki yıldan uzun bir süredir çalışma yapıldı. Gelinen son noktada öğrencilerin daha nitelikli eğitim almalarına yönelik kriterler tamamlanarak başvuru süreci tamamlandı.

İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından yapılacak denetleme sonrası akreditasyon süreci tamamlanıyor.