MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK
Mesleki Seminerler Dizisinin Altıncısı Tamamlandı
İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen seminerler dizisinin altıncı konuğu olarak Yüksek Mimar Emre Torbaoğlu katılımlarıyla katkı sağladılar. “Rekreasyon Projeleri” temalı konuşmaları 27 Nisan 2020 Pazartesi günü online ortamda gerçekleşti.
Yüksek Mimar Emre Torbaoğlu 2007 yılında faaliyete geçen Atölye Kolektif’in kurucu ortaklarından biridir. Birlikte tasarlama ve üretme prensiplerine dayalı bir mimarlık oluşumu olan Atölye Kolektif, üretimlerini mimarlığın tekil yapılarından kentsel mekân düzenlemelerine, iç mekân tasarımlarından eski eser restorasyon projelerine, kültürel peyzaj koruma işlerinden arkeolojik alan belgelemelerine uzanan geniş yelpazesinden beslenerek gerçekleştirmektedir.
“Rekreasyon projeleri” temalı konuşmasında Emre Torbaoğlu, 270 derece Sivrihisar, Olimbera, Kumkale Anma Şehitliği, Kemaliye Gezi Güzergahı, Complex İstanbul, Sinek Çayı Vadisi projelerini anlatarak nereye, nasıl, ne şekilde yerleşilmeli sorularına aradığı yaratıcı çözümlerle mimari tasarım süreçlerini aktardı. Mevcut kent kimliğini kaybeden alanlarda geliştirilen rekreasyon projeleri odak merkezleri oluşturmasına, kent dokusunun yaşayıp canlanmasına katkı sağladığını ekledi. Projelerin tasarım süreçlerindeki kavramsal altyapıdan başlayarak, ekip çalışmasının ilerleyişi ile sürecin gelişmesine ve projelerin uygulanmasına kadar olan aşamaları kendi deneyimlerinden faydalanarak mimarlık bölümü öğrencilerimize anlatma fırsatı buldu.