MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK
Mesleki Seminerler Dizisinin Sekizincisi Tamamlandı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen seminerler dizisinin sekizinci konuğu olarak Şişecam Düzcam Ürün Yönetim Şefi Mimar Yudum Demirkol katkı sağladılar. “Mimaride Cam Teknolojisi ve Uygulamaları” temalı konuşmaları 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü online platformda gerçekleşti.

Şişecam Düzcam Ürün Yönetim Şefi Mimar Yudum Demirkol, konuşmasına cam ve pencerenin gelişim tarihinden başlayarak, cam üretim tekniklerine değinip mimaride cam kullanımlarının nasıl olduğu, cam çeşitlerinin neler olduğu ve camların kullanım farkları hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi. Kaplamalı cam, lamine cam, temperli cam, emaye baskılı cam, yalıtım camı, ayna görünümlü cam, boyalı cam ve buzlu cam gibi farklı ihtiyaçlara yönelik cam çeşitleri ve kullanımları ile cam birleşim detaylarını mimarlık bölümü öğrencilerimize göstermiş olduğu plan, kesit ve cephe görselleri üzerinden anlattı. Kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda değişen konfor koşullarına göre farklılaşan cam çeşitleri hakkında gerekli teknik bilgilendirmeler yaparak hangi cam çeşidini nelere dikkat ederek nasıl seçmemiz gerektiği hakkında önerilerde bulundu.

Enerji verimliliğinin camlarda altının çizilmesi gereken önemli bir konu olduğunu belirterek cam bileşenlerinde kullanılan teknik terimlerle konuya açıklık getirdi. Fiziksel, görsel, işitsel vb. konforun sağlanması için camların imalatında nelere dikkat edilmesini, cam çeşitleri üzerinden açıkladı. Sunumunu Türkiye’de ve dünyada Şişecam Düzcam’ı tercih eden referans projelerle tamamlayan Mimar Yudum Demirkol’a katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.

Mimaride Cam Teknolojisi ve Uygulamaları