MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK
Mesleki Seminerler Dizisinin Onuncusu Tamamlandı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen seminerler dizisinin onuncu konuğu olarak Doçent Dr. Polat Darçın katkı sağladılar. “Yapı-Kullanıcı Sağlığı İlişkisi” temalı konuşmaları 01 Haziran 2020 Pazartesi günü online platformda gerçekleşti.

Çevre kavramı içinde yapının tanımı, yapı ve kullanıcılar arasındaki sağlık ilişkisi hakkında aydınlatıcı bilgi verdiler. Yapının ana kullanıcısı olan insanın psikolojik, sosyal ve fiziksel özelliklerinden, gereksinimlerinden bahsederek yapı tasarımında nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda mimarlık bölümü öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Yapılardan kaynaklanan sağlık sorunlarına değindiler. Çevresel değerlerin sürdürülebilirliği hedeflenerek, yapıların, doğaya saygılı biçimde nasıl üretilmesi gerektiği hakkında aktarımlarda bulundular.

Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu pandemi döneminde yapı ve kullanıcı sağlığı konuşmasıyla güncel durumu da ele alan Polat Darçın, pandemi sonrası hakkında da çeşitli önerilerde bulunarak konuyu tartışmaya açtı. Katılımlarından ve değerli katkılarından dolayı Sayın Polat Darçın’a çok teşekkür ederiz.

Yapı-Kullanıcı Sağlığı İlişkisi